China surprinde Statele Unite cu testul de rachetă hipersonică

Rachetele hipersonice pot atinge o viteză de cinci ori peste viteza sunetului.Rachetele hipersonice pot atinge o viteză de cinci ori peste viteza sunetului.

  • China a testat în august o rachetă hipersonică cu capacitate nucleară, demonstrând o capacitate care a luat prin surprindere serviciile secrete americane.
  • Statele Unite, Rusia și Coreea de Nord dezvoltă, de asemenea, rachete hipersonice făcând parte din armamentul avansat al statelor.
  • Rachetele hipersonice pot atinge o viteză de cinci ori peste viteza sunetului.

Raportul arată că armata chineză a lansat o rachetă care transporta un planor hipersonic care a zburat prin spaţiul orbital, înconjurând globul pământesc înainte de a se îndrepta spre ţinta sa, pe care a ratat-o cu aproximativ 40 de km.

„Testul a arătat că China a făcut progrese uluitoare în ceea ce priveşte armele hipersonice şi că este mult mai avansată decât au crrezut oficialii americani”, se arată în raport

Statele Unite şi Rusia dezvoltă, de asemenea, rachete hipersonice, iar luna trecută Coreea de Nord a declarat că a testat o rachetă hipersonică nou dezvoltată.

La o paradă din 2019, China a prezentat armamentul avansat, inclusiv racheta sa hipersonică, cunoscută sub numele de DF-17.

Rachetele balistice zboară în spaţiul cosmic înainte de a cădea pe traiectorii abrupte la viteze mai mari. Apărarea împotriva armelor hipersonice este dificilă, pentru că zboară spre ţinte la altitudini mai mici, dar pot atinge de peste cinci ori viteza sunetului – sau aproximativ 6.200 km pe oră.

The post China surprinde Statele Unite cu testul de rachetă hipersonică appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)
Despre Leontiuc Marius 1437 de articole
Absolvent studii Universitare; Student Universitatea de Vest - Facultatea de Drept; Absolvent Cursuri de Jurnalism Academia Britanică Absolvent JURNALISM EDITORIAL - LONDON SCHOOL UNIVERSITY