China depune plângere după ce Biden a declarat că SUA ar apăra Taiwanul în cazul unei invazii chinezești

ChinaChina

  • Ministerul chinez de Externe a declarat luni că, China a depus demersuri severe” la adresa Statelor Unite, după ce președintele american Joe Biden a declarat că forțele americane vor apăra Taiwanul în cazul unei invazii chineze.
  • China își rezervă dreptul de a lua toate măsurile necesare ca răspuns la activitățile care divizează națiunea, a declarat Mao Ning, purtător de cuvânt al Ministerului de Externe, în cadrul unei ședințe periodice de informare a presei.
  • Suntem dispuși să facem tot ce ne stă în putință pentru a ne strădui să realizăm o reunificare pașnică. În același timp, nu vom tolera nici o activitate care vizează secesiunea”, a declarat Mao.

Ministerul chinez de Externe a declarat luni că, China a depus demersuri severe” pe lângă Statele Unite, după ce președintele american Joe Biden a declarat că forțele americane vor apăra Taiwanul în cazul unei invazii chineze.

China își rezervă dreptul de a lua toate măsurile necesare ca răspuns la activitățile care divizează națiunea, a declarat Mao Ning, purtător de cuvânt al Ministerului de Externe, în cadrul unei ședințe periodice de informare a presei.

Suntem dispuși să facem tot ce ne stă în putință pentru a ne strădui să realizăm o reunificare pașnică. În același timp, nu vom tolera nici o activitate care vizează secesiunea„, a declarat Mao.

De asemenea, ea a îndemnat SUA să gestioneze cu atenție și în mod corespunzător” problemele legate de Taiwan și să nu trimită semnale greșite” forțelor separatiste pentru independența Taiwanului, avertizând Statele Unite să nu dăuneze grav relațiilor sino-americane și păcii din strâmtoarea Taiwan.

Există o singură China în lume, Taiwanul face parte din China, iar guvernul Republicii Populare Chineze este singurul guvern legitim al Chinei”, a declarat Mao.

The post China depune plângere după ce Biden a declarat că SUA ar apăra Taiwanul în cazul unei invazii chinezești appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 8 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 31071 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code