- Când auzim „ulei de măsline”, ne vine în minte ideea de grădini mari cu măslini care dau roade an de an.
- Aceste fructe, presate și procesate, ajung în frumoase sticle de culoare închisă, care păstrează calitățile benefice ale lichidului din uleiul de măsline.
- Uleiul de măsline este cunoscut de mii de ani și este cel mai popular în Spania, Italia și Grecia. De secole face parte din așa-numita dietă mediteraneană.
Când auzim „ulei de măsline”, ne vine în minte ideea de grădini mari cu măslini care dau roade an de an. Aceste fructe, presate și procesate, ajung în frumoase sticle de culoare închisă, care păstrează calitățile benefice ale lichidului din uleiul de măsline.
Uleiul de măsline este cunoscut de mii de ani și este cel mai popular în Spania, Italia și Grecia. De secole face parte din așa-numita dietă mediteraneană.
Iată ce trebuie să iei în considerare atunci când alegi un ulei de măsline:
În primul rând, caută eticheta „presat la rece”. În acest caz, uleiul de măsline va fi cu siguranță de o calitate mai bună decât atunci când este marcat ca fiind rafinat.
În acest sens, este bine ca țara de origine a produselor, producția și ambalajul să fie aceleași – acest lucru limitează posibilitatea ca produsul să fie o imitație sau un amestec de ingrediente de proastă calitate. Și apropo de imitații, nu uita că uleiul de măsline se numără printre uleiurile care au cele mai multe imitații pe piață.
De asemenea, este important să se țină cont de data de producție și de data de expirare a uleiului de măsline. Se recomandă ca produsul pe care îl cumperi să fi fost produs cu cel mult un an înainte și să mai aibă cel puțin atât timp de valabilitate.
Dimensiunea produsului este, de asemenea, importantă. Sfatul nostru: nu cumpăra sticle de ulei de măsline prea mari decât dacă intenționezi să gătești mereu cu el. Odată deschis, este recomandat să utilizezi produsul în termen de două-trei luni. În caz contrar, începe să râncezească și capătă un gust și un miros neplăcut.
Încă un lucru: uleiul de măsline este unul dintre acele produse pe care trebuie să le păstrezi cu grijă și atenție. Dacă dorești să îi mărești durata de valabilitate, păstrează-l într-un loc răcoros și întunecat. Acest lucru va oferi o perioadă de utilizare cât mai lungă, dar și o conservare cât mai bună a ingredientelor sale benefice.
The post Ce trebuie să citești pe eticheta uleiului de măsline înainte de a-l cumpăra appeared first on Aleph News.
potrivit alephnews
Lasă un răspuns