Ce înseamnă „denazificarea” invocată de Moscova. Va dura o generaţie şi va aduce dispariţia numelui Ucraina

  • Denazificarea invocată de Moscova ar putea dura o generaţie.
  • Aceasta ar putea duce la dispariţia numelui Ucraina.
  • „Numele” Ucraina „nu poate fi reţinut ca titlu al vreunei entităţi de stat complet denazizate într-un teritoriu eliberat”, apreciază Novosti.

Un articol al agenţiei Novosti explică „foaia de parcurs” care s-ar declanşa după eliminarea fizică a adversarilor în război: „Orice compromis de tip NATO-nu, UE-da este imposibil”. Ce înseamnă denazificarea pentru Moscova? Nu doar înfrângerea totală pe câmpul de luptă a oponenţilor ucraineni, ci şi o lucrare ulterioară de „curăţare” a tuturor aparatelor politice şi militare ale statului, reeducarea populaţiei „pe durata a cel puţin o generaţie”. Practic, anularea totală a numelui Ucraina.

Sursa este mai presus de orice suspiciune pentru că tulburătorul „traseu” este publicat pe site-ul agenţiei „Novosţi”, apropiată lui Putin. Planul tulburător şi brutal de curăţare este relatat într-un articol lung semnat de editorialistul Timofei Sergeiţev, intitulat „Ce ar trebui să facă Rusia cu Ucraina”, publicat în acelaşi timp în care lumea întreagă descoperea ororile masacrelor asupra civililor de la Bucea.

Denazificarea este necesară pentru că o parte semnificativă a poporului a fost dominată şi atrasă de regimul nazist”, susţine articolul din Novosti. Deci primul obiectiv este ca „naziştii care au luat armele să fie distruşi cât mai mult pe câmpul de luptă”. 

Operaţiunea de curăţare nu trebuie să fie doar fizică şi militară, ci să implice şi sfera culturii şi educaţiei „care se realizează prin reprimarea (suprimarea) ideologică a atitudinilor naziste şi cenzura severă: nu numai în cel politic, ci şi neapărat în domeniul culturii şi educaţiei”.

Vor să şteargă numele Ucraina de pe hartă

Pentru semnatarul articolului, este de la sine înţeles că „denazificarea poate fi efectuată doar de câştigător”. Fără trupe internaţionale de menţinere a păcii, fără ONU: „nu se poate realiza cu un compromis, pe baza unei formule precum NATO – nu, UE – da”.

Un obiectiv de această amploare nu este atins peste noapte: „Termenii denazificării nu pot fi în niciun fel mai mici de o generaţie” întrucât „nazificarea Ucrainei a continuat mai bine de 30 de ani, cel puţin începând din 1989. Particularitatea Ucrainei Nazificate moderne constă în amorfa şi ambivalenţa, care permit nazismului să fie mascat de o dorinţă de”independenţă şi de o cale europeană (occidentală, pro-americană) de dezvoltare”.

„Numele” Ucraina „nu poate fi reţinut ca titlu al vreunei entităţi de stat complet denazizate într-un teritoriu eliberat”, apreciază Novosti.

The post Ce înseamnă „denazificarea” invocată de Moscova. Va dura o generaţie şi va aduce dispariţia numelui Ucraina appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 29846 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code