Cascada surprinzătoare din Jaén, ale cărei ape îngheață complet iarna. Fenomenul bizar a devenit viral pe internet

cascadacascada

  • Natura nu va înceta niciodată să ne surprindă și ne oferă locuri spectaculoase, cum ar fi cascada Zurreón din Jaén.
  • Această cascadă este situată în inima lanțului muntos Sierra Mágina și are o particularitate foarte specială.
  • În cea mai mare parte a anului, apele sale curg normal, dar în lunile de iarnă îngheață și creează un peisaj unic și curios.

Natura nu va înceta niciodată să ne surprindă și ne oferă locuri spectaculoase, cum ar fi cascada Zurreón din Jaén. Această cascadă este situată în inima lanțului muntos Sierra Mágina și are o particularitate foarte specială: în cea mai mare parte a anului, apele sale curg normal, dar în lunile de iarnă îngheață și creează un peisaj unic și curios.

Un spectacol de admirat

La marginea ținutului Jaén se află spectaculosul masiv Sierra Mágina, declarat rezervație naturală. În această enclavă înconjurată de mări de măslini, găsim o mare varietate de peisaje, de la păduri de oleandri și pini până la munți înalți, cum ar fi Pico Mágina, cu o înălțime de 2.167 de metri. În plus, de pe vârfurile sale ne putem minuna de priveliștile splendide ale peisajului din jur.

În această enclavă se află cascada Zurreón, una dintre puținele din parc. Cascada este alimentată de pârâul Arroyo de Aguas Blancas, iar în timpul iernii apele sale îngheață din cauza altitudinii la care se află. Acest fenomen este un spectacol de admirat, format din ghețari de gheață care aderă la peretele stâncos ca și cum apa încă ar țâșni.

Traseu spre cascadă

Este ușor să ajungi la cascadă. Putem merge cu mașina în zona de agrement din Fuenmayor, unde putem lăsa mașina fără probleme în parcare. Această zonă se află la 45 de minute de Jaén, pe autostrada A-316.

De acolo trebuie să urmăm o potecă bine marcată pe o distanță de puțin peste un kilometru până la cascadă. Pe lângă finalul incredibil care ne așteaptă, ne vom bucura și de peisaje incredibile de-a lungul drumului, cum ar fi cireșii și migdalii și zonele cu pini și stejari. Pe măsură ce câștigăm altitudine, putem vedea chiar și satul Torres și munții din jur. Și, ca un bonus, dacă urmăm drumul, vom ajunge la Peña de Jaén, unul dintre cele mai înalte vârfuri din provincie, iar de acolo la Pico Mágina.

The post Cascada surprinzătoare din Jaén, ale cărei ape îngheață complet iarna. Fenomenul bizar a devenit viral pe internet appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 22 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 28578 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code