Bombardamentele lovesc sudul Ucrainei. Rusia este în vizorul ONU din cauza escaladării situației

  • Referendumurile privind aderarea la Rusia s-au desfășurat timp de patru zile.
  • Regiunile ar avea protecția deplină a Rusiei, spune Lavrov.
  • Cele două părți se acuză reciproc pentru lovituri cu rachete și bombardamente.

Bombardamentele au lovit sudul Ucrainei sâmbătă târziu, în timp ce Rusia a încercat să își apere cele șapte luni de război, chiar dacă încearcă să escaladeze conflictul prin anexarea așteptată a regiunilor din est și sud pe care forțele sale le-au cucerit.

Ucraina și țările occidentale spun că referendumurile privind aderarea la Rusia în teritoriile pe care aceasta le-a capturat sunt un simulacru menit să justifice anexarea acestora și intensificarea ostilităților cu trupe nou recrutate după recentele pierderi de pe câmpul de luptă. Ministrul rus de externe Serghei Lavrov s-a adresat sâmbătă Adunării Generale a ONU și presei mondiale, considerând că opoziția față de asaltul Rusiei asupra vecinului său este limitată la Statele Unite și la țările aflate sub dominația sa.

Aproape trei sferturi dintre țările din cadrul adunării au votat pentru a mustra Rusia și a-i cere să-și retragă trupele la scurt timp după invazia din 24 februarie, pe care Rusia o numește o operațiune militară specială. Campania militară a Rusiei a ucis zeci de mii de oameni, a lăsat unele orașe ucrainene pustii și a declanșat cea mai mare confruntare a Rusiei cu Occidentul de la Criza rachetelor din Cuba din 1962.

Ucraina și Rusia s-au acuzat reciproc pentru lovituri de rachete și bombardamente în diferite părți din sud și est. Armata ucraineană a declarat duminică dimineața devreme că forțele ruse au lansat zeci de atacuri cu rachete și lovituri aeriene asupra unor ținte militare și civile, inclusiv 35 de așezări, în ultimele 24 de ore.

Oficialii ucraineni au declarat că oamenilor li s-a interzis să părăsească unele zone ocupate până la încheierea celor patru zile de vot, că grupuri armate intrau în case, iar angajații au fost amenințați cu concedierea dacă nu participă.

The post Bombardamentele lovesc sudul Ucrainei. Rusia este în vizorul ONU din cauza escaladării situației appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 8 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 31071 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code