Boeing E4-B, „avionul Apocalipsei”, stă în aer câteva zile, în timp ce transportă liderii Americii

  • Avioanele de acest tip au fost construite special pentru a proteja liderii Americii în caz de război nuclear.
  • La o zi după ce Putin a vorbit despre un posibil război nuclear, un avion GORDO15 a efectuat un zbor de peste 4 ore.
  • Aceste avioane sunt rezistente la impulsurile electromagnetice cauzate de explozia unei bombe electromagnetice.

Boeing E4-B este cunoscut drept „avionul Apocalipsei”. Acesta poate sta în aer câteva zile și a fost construit cu scopul de a transporta liderii Americii în cazul în care un război nuclear începe, conform Mediafax.

Confruntate cu ameninţarea preşedintelui rus Vladimir Putin de a-şi pune arsenalul nuclear în alertă, Statele Unite nu au stat pe loc. Potrivit site-ul britanic iNews, în ziua următoare anunţului, a fost efectuat un zbor de antrenament de aproximativ 4 ore şi jumătate al aeronavei GORDO15, aparţinând categoriei aşa-numitelor „aeronave Apocalypse”.

Un nume sugestiv, care reflectă, totuşi, utilizarea reală a acestei clase de Boeing 747 modificate şi redenumite E4-B. Sunt aeronave de 200 de milioane de dolari care fac parte din flota de aeronave speciale Nightwatch, concepute încă din anii 1970, pentru a fi utilizate exclusiv de către secretarul apărării şi de liderii militari americani, în cazul unui conflict nuclear.

„Avionul apocalipsei” este rezistent impulsurilor electromagnetice

Avionul are mai multe particularități, printre care rezistența la impulsul electromagnetic cauzat de o explozie a unei bombe electromagnetice, efect capabil să elimine toate echipamentele normale. Avioanele au fost, de fapt, special echipate doar cu tehnologie analogică, pentru a permite funcţionarea lor în aceste cazuri extreme. E4-B este capabil să stea în aer câteva zile, fără întrerupere, şi este echipat cu peste 65 de antene, pentru a permite comunicaţiile cu submarine, alte avioane sau linii fixe din întreaga lume, în orice circumstanţe.

Zborul efectuat în ultimele zile, împreună cu alte avioane de escortă dintr-o bază militară din Nebraska, făcea parte dintr-o operaţiune deja planificată. Este ceea ce susţin Forţele Aeriene ale SUA, care au negat o legătură între acest antrenament şi ameninţarea reală a unui conflict nuclear alimentat de Moscova.

Potrivit informaţiilor oficiale, în orice moment trebuie să existe cel puţin un E4-B gata să se ridice de la sol, pentru orice eventualitate. Prin urmare, ieşirile programate ale acestor aeronave sunt necesare, pentru a le menţine întotdeauna gata de utilizare. Dar mai multe site-uri care monitorizează mişcările avioanelor au observat şi că abia a doua zi după primul zbor, acelaşi avion militar părea gata să decoleze a doua oară.

The post Boeing E4-B, „avionul Apocalipsei”, stă în aer câteva zile, în timp ce transportă liderii Americii appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 30705 articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code