Biden îl avertizează pe Putin să nu folosească arme nucleare sau chimice

  • Ministrul Apărării, Serghei Șoigu, a declarat că Rusia nu intenționează să folosească arme nucleare tactice sau chimice în Ucraina.
  • Oficialii ruși au lansat amenințări voalate de escaladare nucleară din cauza Ucrainei, inclusiv ministrul de externe Serghei Lavrov.
  • Putin a ordonat ca forțele nucleare ale țării sale să intre în stare de alertă maximă pentru prima dată de la sfârșitul Războiului Rece.

Președintele Joe Biden a declarat că Vladimir Putin se va confrunta cu un răspuns american consecvent dacă președintele rus va folosi arme nucleare sau chimice în războiul din Ucraina. „Nu. Nu”, a spus Biden într-un fragment dintr-un interviu acordat emisiunii „60 Minutes” de la CBS, când a fost întrebat ce ar spune dacă Putin ar lua în considerare folosirea de arme nucleare tactice sau arme chimice în conflictul care durează de aproape 7 luni. „Veți schimba fața războiului cum nu s-a mai întâmplat de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace”.

Biden a refuzat să precizeze posibilele consecințe, spunând că „amploarea a ceea ce fac” va determina răspunsul. „Bineînțeles, nu am de gând să vă spun. Vor fi consecințe”, a spus Biden. „Vor deveni un pariu în lume mai mult decât au fost vreodată. Și în funcție de amploarea a ceea ce vor face va determina ce răspuns va avea loc”. Interviul integral al lui Biden de la CBS va fi difuzat duminică seara.

Oficialii ruși au lansat amenințări voalate de escaladare nucleară din cauza Ucrainei, inclusiv ministrul de externe Serghei Lavrov, care a declarat în aprilie că există un risc „serios” de război nuclear. La câteva zile după invadarea Ucrainei, Putin a ordonat ca forțele nucleare ale țării sale să intre în stare de alertă maximă pentru prima dată de la sfârșitul Războiului Rece.

Mai recent, ministrul Apărării, Serghei Șoigu, a declarat la 16 august, în cadrul unei conferințe de securitate de la Moscova, că Rusia nu intenționează să folosească arme nucleare tactice sau chimice în Ucraina.

The post Biden îl avertizează pe Putin să nu folosească arme nucleare sau chimice appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 24 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 30494 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code