Atacul rușilor asupra unei clădiri rezidențiale a ucis cinci persoane în sudul Ucrainei, în Nikolaev

Rusia bombardează spitalele și farmaciile din Ucraina fără milăRusia bombardează spitalele și farmaciile din Ucraina fără milă

  • Oficialii ucraineni au rămas precauți după ce Moscova a semnalat miercuri târziu că își va retrage forțele de pe malul vestic.
  • Președintele Volodimir Zelenski a declarat că atacul a fost un răspuns cinic la succesele noastre pe front”.
  • Imaginile care au circulat pe rețelele de socializare au arătat o gaură imensă făcută într-o clădire rezidențială în stil sovietic.

Ucraina a anunțat vineri că cel puțin cinci persoane au fost ucise în urma unei lovituri rusești asupra unei clădiri rezidențiale din orașul Nikolaev, situat în sudul țării, în apropiere de linia frontului.

Atacul a avut loc în timp ce Rusia a declarat că își retrage trupele din orașul Herson, aflat în apropiere, singura capitală regională pe care forțele Moscovei au capturat-o în Ucraina după ce au lansat invazia din februarie.

Guvernatorul regional din Nikolaev, Vitaliy Kim, a declarat pe rețelele de socializare că numărul victimelor a crescut la cinci, după ultimul atac fatal asupra orașului care a fost lovit de luni de zile de forțele rusești.

Președintele Volodimir Zelenski a declarat că atacul a fost un răspuns cinic la succesele noastre pe front”.

O lovitură la o clădire rezidențială de cinci etaje. Distrusă de la etajul 5 la etajul 1″, a declarat el pe rețelele de socializare. Imaginile care au circulat pe rețelele de socializare au arătat o gaură imensă făcută într-o clădire rezidențială în stil sovietic, cu lucrători de urgență cu căști galbene la fața locului, care curățau molozul.

Oficialii ucraineni au rămas precauți după ce Moscova a semnalat miercuri târziu că își va retrage forțele de pe malul vestic al râului Nipru, în Herson, în ceea ce ar fi un eșec major al Rusiei într-o regiune pe care Vladimir Putin a susținut că a anexat-o.

The post Atacul rușilor asupra unei clădiri rezidențiale a ucis cinci persoane în sudul Ucrainei, în Nikolaev appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 14 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 30723 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code