Activiștii din Atena și Torino protestează față de utilizarea de către Turcia a armelor chimice

  • Membrii TCȘ au scos la iveală crimele de război și genocidul comise de statul turc printr-un marș în Atena, Grecia și Torino, Italia.
  • La finalul acțiunii, dosarul întocmit cu privire la crimele de război comise de statul turc a fost înmânat oficialilor Rai TV.
  • Ei și-au arătat sprijinul pentru gherilă cu un slogan și cu fotografiile celor 17 martiri uciși cu arme chimice.

Membrii TCȘ au scos la iveală crimele de război și genocidul comise de statul turc printr-un marș în Atena, Grecia și Torino, Italia. Protestele tinerilor kurzi din Grecia împotriva invaziei și atacurilor genocidare ale statului turc împotriva zonelor de apărare Medya continuă neîntrerupt.

Tinerii membri ai organizației Tevgera Ciwanên Șoreșger (TCȘ), care s-au reunit în capitala Atena, au mers pe jos din piața Syntagma până la gara Syntagma. Tinerii care strigau sloganuri precum Bijî Serok Apo”, Bijî Berxwedana PKK”, Bijî Berxwedana Gerîla”, Murderer Turkey”, Murderer Erdogan” au distribuit în fața gării pliante în greacă și engleză care expun crimele de război comise de statul turc.

Acțiunea s-a încheiat cu un miting și cu promisiunea de a intensifica lupta.La Torino, în Italia, kurzii au venit împreună cu prietenii lor italieni în fața Rai TV și au condamnat statul turc, care a atacat zonele de gherilă cu arme chimice, precum și publicul internațional care a rămas tăcut în fața atacurilor. Ei și-au arătat sprijinul pentru gherilă cu un slogan și cu fotografiile celor 17 martiri uciși cu arme chimice.

La finalul acțiunii, dosarul întocmit cu privire la crimele de război comise de statul turc a fost înmânat oficialilor Rai TV.

The post Activiștii din Atena și Torino protestează față de utilizarea de către Turcia a armelor chimice appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 16 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 31047 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code