Alexander Lukașenko este implicat într-un nou scandal diplomatic la nivel înalt

Alexander Lukașenko este implicat într-un nou scandal diplomatic la nivel înaltAlexander Lukașenko este implicat într-un nou scandal diplomatic la nivel înalt

  • Belarusul condus de Alexander Lukaşenko este implicat într-un nou scandal diplomatic, după expulzarea ambasadorului francez la Minsk, Nicolas de Bouillane de Lacoste.
  • Expulzarea ambasadorului francez la Mink arată relațiile reci pe care Belarus le are cu Europa.
  • Ministerul de Externe din Belarus a cerut ambasadorului să părăsească Minskul înainte de 18 octombrie.

Expulzarea ambasadorului francez la Minsk, Nicolas de Bouillane de Lacoste, se înscrie în linia relaţiilor reci pe care Belarus le are momentan cu Europa.

Raporturile s-au înrăutăţit din nou după mesajul Ministerului de Externe din Belarus, care „i-a trimis ambasadorului o cerere de a părăsi Minsk înainte de 18 octombrie”.

Deşi Guvernul nu a oferit explicaţii suplimentare, mass-media locală a scris că refuzul lui Lacoste de a preda acreditările sale direct lui Lukaşenko, preferându-l pe ministrul de externe Vladimir Makei, a stat la baza expulzării.

Gestul de frondă nu a fost înghiţit de liderul de la Minsk.

Între timp, ofensiva împotriva opoziţiei interne este şi mai feroce. În urmă cu câteva zile, o instanţă din Minsk a decis scurt: canalul de Telegram al opozantei şi fostei candidate la preşedinţia Belarusului, Svetlana Tikhanovskaya, este interzis, fiind socotit ca „extremist”. Poziţia autorităţilor implică răspundere penală pentru abonaţi. Tikhanovskaya a fost al doilea cel mai votat candidat la alegerile din 2020.

Recent, Franţa şi-a rechemat ambasadorii din SUA şi Franţa.

The post Alexander Lukașenko este implicat într-un nou scandal diplomatic la nivel înalt appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 9 times, 1 visits today)
Despre Leontiuc Marius 1437 de articole
Absolvent studii Universitare; Student Universitatea de Vest - Facultatea de Drept; Absolvent Cursuri de Jurnalism Academia Britanică Absolvent JURNALISM EDITORIAL - LONDON SCHOOL UNIVERSITY