Ajutorul cerut de primării pentru termoficare va fi stabilit în Parlament

Ajutorul cerut de primării pentru termoficare va fi stabilit în ParlamentAjutorul cerut de primării pentru termoficare va fi stabilit în Parlament

  • Liderii PSD şi PNL anunţă că modul de acordare a ajutorului cerut de primării pentru termoficare va fi stabilit în Parlament.
  • Premierul interimar Florin Cîţu a spus că decizia privind ajutorul solicitat de primării va fi luată cât de curând.

„Există cerere de la municipii, trebuie să le punem în concordanţă cu ce a trecut prin Parlamentul României… Va trebui să fie o formă unitară care va menţine pentru fiecare familie acelaşi preţ. Şedinţa de guvern va fi luni, avem timp, facturile din noiembrie vin în decembrie”, a declarat, vineri, preşedintele PNL, Florin Cîţu.

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a anunţat tot vineri că rectificarea bugetară este prima prioritate a coaliţiei de guvernare care s-ar putea forma alături de PNL şi UDMR.

Totul va fi decis în Parlament deoarece Guvernul interimar nu poate lua această decizie, a spus Ciolacu.

„Priorităţile vin cu legea bugetului, trebuie să venim cu o rectificare bugetară solicitată de autorităţile locale prin iniţiere legislativă, numai aşa se poate face acum”, a explicat liderul PSD.

Mai multe primării din marile oraşe au solicitat ajutor financiar pentru a acoperi majorările preţurilor pentru serviciul de termoficare. Solicitările au apărut în condiţiile în care preţul gazelor a crescut foarte mult.

The post Ajutorul cerut de primării pentru termoficare va fi stabilit în Parlament appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 1 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 29720 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code