Ai vrea să câștigi 335.000$ folosind ChatGPT? Locurile de muncă nou create pe fondul ascensiunii A.I. au salarii uriașe

  • Piața locurilor de muncă este în creștere în jurul botului ChatGPT care a luat cu asalt internetul
  • Aceste locuri de muncă nou-create pot fi plătite chiar și cu peste 335.000 de dolari pe an.
  • Aşa-numiţii prompt engineers nu au de diplomă, dar trebuie să antreneze chatboții AI pentru a-și îmbunătăți răspunsurile.

Toată lumea vorbește despre inteligența artificială din spatele aplicației ChatGPT. Însă mai puțin cunoscută este piața muncii din jurul acestui sector al tehnologiei care cunoaşte o dezvoltare fulminantă, cu locuri de muncă plătite chiar şi cu 335.000 de dolari pe an, scrie Daily Mail, care citează Bloomberg.

Aşa-numiţii prompt engineers nu au nevoie neapărat de o diplomă în IT, dar trebuie să aibă capacitatea de a „stimula” inteligenţa artificială pentru a produce rezultate mai bune și de a ajuta companiile să își instruiască forța de muncă pentru a folosi instrumentele AI.

Cel mai bine plătite poziții sunt în mare parte pentru persoanele care au un doctorat în AI, în special în învățarea automată sau etica AI, sau pentru persoanele care au fondat companii AI.

Este prea devreme să știm cât de răspândit este sau va deveni acest domeniu specializat al ingineriei, însă este clar că această tehnologie a trecut rapid de la experiment la utilizare practică. Companii precum Google, OpenAI și Meta Platforms Inc au creat peste 12 sisteme de inteligență artificială, numite LLM (Large Language Model).

Totul a început în 2017, când cercetătorii AI au creat modele LLM „preinstruite” care puteau fi adaptate la o gamă largă de sarcini pe baza introducerii unui text de către om.

În ultimul an, LLM-uri precum ChatGPT au atras milioane de utilizatori, iar companii precum Microsoft au integrat ChatGPT în motorul de căutare Bing și în instrumentul de dezvoltare software GitHub. Pe măsură ce tehnologia avansează, multe companii descoperă că au nevoie de cineva care să eficientizeze performanţele inteligenței artificiale.

Astfel, Google, TikTok și Netflix Inc. au crescut salariile pentru inginerii specializaţi în inteligenţa artificială, dar oameni pentru astfel de poziții sunt căutați și de alte companii importante, mai ales după interesul generat de lansarea ChatGPT-4 de către OpenAI și a chatbot-ului Bing AI de către Microsoft.

Pe lângă lumea tehnologiei, companiile din lumea financiară, juridică și de asigurări experimentează și ele instrumente AI, crescând în continuare cererea pentru astfel de specialişti.

Citește și:

ChatGPT a fost interzis în Italia, după ce ar fi încălcat regulile de confidențialitate

Musk și experții cer o pauză în dezvoltarea sistemelor de inteligență artificială care pot depăși GPT-4

ChatGPT, indisponibil pentru majoritatea utilizatorilor din întreaga lume. Cauza principală a întreruperii

The post Ai vrea să câștigi 335.000$ folosind ChatGPT? Locurile de muncă nou create pe fondul ascensiunii A.I. au salarii uriașe appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 23 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 29852 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code