Adrian Oros, ministrul Agriculturii, și-a anunțat demisia. „Agricultura și industria alimentară nu au fost niciodată priorități pentru Cîțu”

Deputații votează astazi moțiunea simplă depusă de PSD la adresa lui Adrian OrosDeputații votează astazi moțiunea simplă depusă de PSD la adresa lui Adrian Oros

  • Ministrul Agriculturii Adrian Oros a anunțat, marți, că demisionează din funcție.
  • Agricultura și industria alimentară nu au fost niciodată priorități pentru premierul Florin Cîțu, pune Oros.
  • Oros: În PNRR nu a fost cuprins niciun proiect major pentru agricultură.

Ministrul Agriculturii Adrian Oros a anunțat, marți, că demisionează din funcție, motivând că agricultura și industria alimentară nu au fost niciodată priorități pentru premierul Florin Cîțu.

„Azi îmi voi depune demisia din funcția de Ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale!

Pentru Premierul Florin Câțu, agricultura și industria alimentară nu au fost niciodată priorități, ca atare:
1. Bugetul MADR pentru anul 2021 reprezintă 60% din execuția bugetară a anului 2020, cu efecte asupra programelor aflate în derulare. La rectificarea bugetară, MADR a primit o sumă infimă, absolut insuficientă.
2. În PNRR nu a fost cuprins niciun proiect major pentru agricultură. Asta deși în primul draft trimis la Comisie, în noiembrie 2020, PNRR conținea un proiect complex pentru gestionarea apei în agricultură (irigații, desecare/ drenaj și sistem antigrindină), în valoare de 6,5 miliarde euro, proiect asumat în Programul de guvernare, alături de Rețeaua de depozitare, procesare si distribuție a produselor românești, alt proiect care nu a mai avut loc in PNRR.
3. Nu există suficientă determinare pentru eradicarea activității samsarilor, a vânătorilor de subvenții și a pieței negre, care afectează fermierii corecți. Astfel, orice subvenție, orice formă de sprijin devine ineficientă.”, a scris Adrian Oros pe Facebook.

The post Adrian Oros, ministrul Agriculturii, și-a anunțat demisia. „Agricultura și industria alimentară nu au fost niciodată priorități pentru Cîțu” appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 1 times, 1 visits today)
Despre Leontiuc Marius 1437 de articole
Absolvent studii Universitare; Student Universitatea de Vest - Facultatea de Drept; Absolvent Cursuri de Jurnalism Academia Britanică Absolvent JURNALISM EDITORIAL - LONDON SCHOOL UNIVERSITY