Acneea la adulți ar putea fi cauzată de tiroidă – cum să verifici acasă cu un pahar de apă

acneeacnee

  • Acneea la adulți este o problemă pentru cei care suferă de această afecțiune, care se manifestă mai mult la femei decât la bărbați.
  • Într-un studiu din 2018, un procent uriaș de 85% din 454 de adulți care sufereau de acnee erau femei.
  • La fel ca atunci când erai adolescent, coșurile sunt cauzate de prezența excesivă de ulei și bacterii pe piele.

Acneea la adulți este o problemă pentru cei care suferă de această afecțiune, care se manifestă mai mult la femei decât la bărbați.

Într-un studiu din 2018, un procent uriaș de 85% din 454 de adulți care sufereau de acnee erau femei. La fel ca atunci când erai adolescent, coșurile sunt cauzate de prezența excesivă de ulei și bacterii pe piele. Acneea pe față apare atunci când substanța uleioasă și celulele moarte ale pielii blochează foliculii de păr. Acest lucru declanșează apoi inflamația și infecția, ceea ce duce la mai multă acnee.

Tiroida ta ar putea fi cauza acneei tale de adult și poți verifica acest lucru printr-un simplu test la domiciliu.

Ce este tiroida și de ce influențează acneea la adulți?

Tiroida este o glandă situată în partea din spate a gâtului unei persoane.
Rolul principal al tiroidei este acela de a secreta hormoni care controlează metabolismul unei persoane – un element-cheie în gestionarea modului în care organismul utilizează energia. Un alt element cheie este rolul său în funcționarea pielii, putând fi cauza acneei pielii tale.

Dr. Alexandra Mikhael, endocrinolog, a declarat: Acneea este termenul medical pentru inflamația cronică a foliculilor de păr din piele. Celulele moarte ale pielii, uleiul și bacteriile blochează foliculii.”

Testul tiroidei la domiciliu

Potrivit Asociației Americane de Endocrinologie Clinică, printre modalitățile de a verifica dacă ai o problemă tiroidiană se numără consumul unui pahar de apă și înghițirea. Atunci când înghiți, aruncă o privire la gât și verifică dacă apar umflături sau proeminențe .

Dacă observi umflături sau proeminențe în această zonă, adresează-te medicului tau”, a adăugat Asociația.

Este posibil să ai o glandă tiroidă mărită sau un nodul tiroidian și ar trebui să mergi la un medic pentru a determina dacă este necesar un tratament pentru boala tiroidiană”.

Cum să-ți refaci tiroida pentru a reduce acneea la adulți:

Tratează hipotiroidismul dacă îl ai
Echilibrează-ți hormonii
Ia suplimente
Ai grijă de sănătatea intestinului
Reduce stresul
Îmbunătățește alimentația
Bea mai multă apă
Folosește ser de vitamina C de înaltă calitate

The post Acneea la adulți ar putea fi cauzată de tiroidă – cum să verifici acasă cu un pahar de apă appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 31071 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code