Acesta este numărul exact de pași pe care trebuie să îi faci pentru a pierde un kilogram pe lună

pasipasi

  • Numărul de calorii arse în timpul mersului pe jos depinde de mai mulți factori.
  • Consumul de mai puține calorii te face mai deștept și îți îmbunătățește memoria.
  • De ce ne este greu să facem sport când știm că este bun pentru sănătate?

Mersul pe jos este o modalitate simplă de a face exerciții fizice regulate, cu beneficii mari pentru diferite aspecte ale sănătății noastre, inclusiv pierderea în greutate în cazul celor care sunt sfătuiți din punct de vedere medical să facă acest lucru.

Calcularea caloriilor

Există opinii diferite cu privire la distanța pe care ar trebui să o parcuri pe jos în fiecare zi, dar recomandarea CDC din SUA este adesea folosită: 10.000 de pași pe zi. Ținând cont de faptul că, potrivit aceleiași organizații, o persoană face în medie 2.000 de pași pe o distanță de un kilometru și jumătate, acest lucru ar însemna că ar trebui să încercăm să mergem pe jos aproximativ 7,5 kilometri.

Această recomandare, în principiu, se bazează mai mult pe beneficiile mersului pe jos asupra sistemului cardiovascular decât pe pierderea în greutate în sine. Cu toate acestea, mersul pe jos poate fi, de asemenea, o alternativă excelentă pentru cei care trebuie să slăbească. Pentru a calcula corespondența dintre pași și greutatea corporală, trebuie să luăm în considerare mai mulți factori diferiți. Cantitatea de calorii arse la fiecare kilometru va depinde de multe variabile (cum ar fi viteza, temperatura ambientală și greutatea corporală), dar, pentru a avea o idee generală, putem lua ca referință o viteză minimă de 5 kilometri pe oră (la această viteză, arată un articol publicat în Journal of strength and conditioning research, se atinge aproximativ 60% din ritmul cardiac maxim).

La această viteză, notează portalul de știri de sănătate Healthline, o persoană care are în medie 70 kilograme, arde aproximativ 260 de calorii pe oră, deci pe toată durata plimbării ar arde aproximativ 390 de calorii.

Potrivit Clinicii Mayo, un kilogram de grăsime corporală este echivalent cu aproximativ 7.700 de calorii. Așadar, dacă am face 10.000 de pași pe zi cu 5 km/h la o greutate medie, ar fi nevoie de aproximativ 20 de zile pentru a pierde un kilogram: într-o lună, am pierde aproximativ un kilogram și jumătate. În principiu, acest lucru înseamnă că, mergând 6.000 de pași pe zi timp de o lună, am putea pierde un kilogram de grăsime corporală, atât timp cât alimentația este în concordanță cu obiectivul și nu înlocuiește caloriile pierdute prin mers.

Pe de altă parte, dacă am dori să ne propunem obiectivul mult mai ambițios de a pierde un kilogram pe săptămână, folosind aceleași cifre, ar trebui să mergem aproximativ patru ore pe jos cu 5 km/h (ceea ce echivalează cu aproximativ 20 de kilometri, sau 27.000 de pași) în fiecare zi.

The post Acesta este numărul exact de pași pe care trebuie să îi faci pentru a pierde un kilogram pe lună appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 27 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 29900 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code