73,7% dintre decesele COVID din ultima săptămână sunt înregistrate la persoane nevaccinate

  • Dintre cei vaccinaţi care s-au îmbolnăvit, 45,8% erau fie imediat după vaccinare, fie la mai mult de 6 luni de la ultima doză.
  • De la începutul pandemiei, 86,5% din totalul deceselor au fost înregistrate la persoane peste 60 ani.
  • 54,7% din decese la bărbaţi.

În ultima săptămână, 51,2% din cazurile înregistrate au fost în Bucureşti, Cluj, Timiş, Constanţa şi Sibiu, iar 41,4% din cazurile confirmate au fost înregistrate la nevaccinaţi. 73,7% dintre decesele din ultima săptămână au fost înregistrate la persoane nevaccinate, se arată în raportul INSP privind supravegherea Covid pentru perioada 14-20 noiembrie.

Dintre cei vaccinaţi care s-au îmbolnăvit, 45,8% erau fie imediat după vaccinare, fie la mai mult de 6 luni de la ultima doză.

„66,7 % din totalul deceselor înregistrate în Bihor, Buzău, Dolj, Mureş şi Olt. 73,7% din decesele înregistrate – la persoane nevaccinate”, se arată în raport.

De la începutul pandemiei, 86,5% din totalul deceselor au fost înregistrate la persoane peste 60 ani, iar 54,7% din decese la bărbaţi. 93,7% din decedaţi aveau cel puţin o comorbiditate asociată.

The post 73,7% dintre decesele COVID din ultima săptămână sunt înregistrate la persoane nevaccinate appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 15 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 29900 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code