6 cele mai dăunătoare alimente care îți distrug viața sexuală

  • Ceea ce mănânci poate distruge cu adevărat viața sexuală, și nu ne referim la puiul cu sos de usturoi pe care l-ai mâncat la prânz.
  • Atunci când sunt incluse în alimentația ta în mod regulat, există anumite alimente care pot influența în mod direct calitatea vieții tale sexuale atât pozitiv, cât și negativ, datorită efectului lor asupra sănătății tale generale.
  • Care sunt cele mai dăunătoare alimente care îți distrug viața sexuală.

Ceea ce mănânci poate distruge cu adevărat viața sexuală, și nu ne referim la puiul cu sos de usturoi pe care l-ai mâncat la prânz. Atunci când sunt incluse în alimentația ta în mod regulat, există anumite alimente care pot influența în mod direct calitatea vieții tale sexuale atât pozitiv, cât și negativ, datorită efectului lor asupra sănătății tale generale.

Disfuncția sexuală este adesea o problemă complexă, frecventă odată cu vârsta, care rareori este pur fizică sau psihologică, dar alimentația ta poate juca un rol la fel ca și în cazul declanșării unei boli cronice”, spune medicul endocrinolog Florence Comite, CEO al Comite Center for Precision Medicine & Health și autoare a cărții Keep It Up.

Alimente procesate și zaharuri

O alimentație bogată în zahăr nu este atât de dulce pentru viața ta sexuală”, spune Deborah Matthew, MD, CEO al Signature Wellness, care se autointitulează doctorul hormonilor fericiți din America. Nivelul ridicat cronic de zahăr din sânge, rezultat din consumul de alimente sărace în fibre și foarte procesate, cum ar fi pâinea albă, produsele de patiserie, chipsurile și băuturile îndulcite cu zahăr, sunt vinovate de multe probleme de sănătate sexuală.

Consumul ridicat de zahăr crește șansele de diabet, ceea ce duce la disfuncție erectilă și la suprimarea testosteronului”, spune Matthew. Incapacitatea de a obține o erecție sau de a menține una suficient de fermă pentru sex este comună la bărbații cu diabet de tip 2. Adesea este cauzată de un nivel ridicat de zahăr în sânge pe termen lung, care deteriorează nervii și vasele de sânge, potrivit Clinicii Mayo.

Consumul unei cantități mari de alimente procesate, cum ar fi produsele de patiserie făcute cu făinuri cărora li s-au eliminat fibrele, declanșează, de asemenea, inflamația, care scade apetitul sexual la bărbați și femei”, spune Matthew.

Aripioare Buffalo (și alte alimente prăjite)

Alimentele prăjite, cum ar fi aripioarele, rulourile umplute cu brânză, sunt delicioase, dar bogate în grăsimi saturate și acizi grași trans, care au fost asociate cu bolile coronariene, diabetul și hipertensiunea arterială, potrivit unui studiu amplu realizat pe lucrători din domeniul sănătății, publicat în The American Journal of Clinical Nutrition. Toate aceste boli, așa cum am menționat mai sus, sunt legate de disfuncțiile sexuale.

Bere și cocktailuri

Deși câteva pahare pot declanșa dorința de a face sex, studiile arată că excesul de alcool scade excitarea sexuală și poate face mai dificilă atingerea unui orgasm. Un studiu din 2018, publicat în Archives of Sexual Behavior, a constatat că femeile au raportat mai puțină lubrifiere după ce au consumat alcool.

Popcorn pentru cuptorul cu microunde

O întâlnire noaptea pe canapea la vizionarea unui film romantic, crezi sau nu, ar putea să-ți întrerupă planurile din dormitor dacă îți faci un obicei din a ronțăi popcorn la microunde. Învelișul uleios de pe interiorul pungilor de popcorn la microunde este făcut din compuși perfluorurați (PFC), care sunt substanțe chimice care perturbă hormonii și care pot scădea nivelul de testosteron”, spune Matthew.

O cercetare publicată în 2019 în Environmental Health Perspectives, care a analizat probe de sânge și obiceiurile alimentare ale unui grup mare de persoane, a constatat că cei care au mâncat zilnic popcorn la microunde timp de un an au avut niveluri de substanțe polifluoroalchilice (PFAS), care erau cu 63% mai mari decât media. Aceste substanțe chimice fabricate de om erau cunoscute anterior sub numele de PFC-uri.

Carne roșie grasă

Consumul prea multor grăsimi saturate din carnea roșie și din surse lactate poate determina organismul să producă mai multe lipoproteine cu densitate scăzută (colesterol LDL), ceea ce poate crește riscul de boli de inimă. Una dintre cele mai frecvente cauze ale disfuncției erectile este arterioscleroza (îngustarea vaselor de sânge)”, spune Dr. Comite. Ceea ce se poate întâmpla cu vasele care alimentează inima se poate întâmpla cu siguranță și cu cele care alimentează organele genitale”.

Mezeluri

Mezelurile sunt deosebit de dăunătoare pentru sexul bun din cauza sodiului care conservă carnea. Mezelurile procesate sunt foarte bogate în sare și pot contribui la creșterea tensiunii arteriale”, spune Dr. Matthew. Tensiunea arterială ridicată contribuie la disfuncția erectilă și la scăderea libidoului”.

Nici măcar tratamentele farmaceutice pentru hipertensiune nu te va ajuta să te întorci în pat. Unele medicamente folosite pentru a gestiona hipertensiunea arterială pot agrava disfuncția erectilă.

Nu îți pierde speranța”, spune Dr. Comite. Explorează alte opțiuni farmaceutice și non-farmaceutice pentru scăderea tensiunii arteriale care nu vor afecta activitatea sexuală. Obținerea unui somn adecvat, exerciții fizice regulate și practici de refacere, cum ar fi meditația, yoga și Qigong, în sincronizare cu consumul de alimente sănătoase, te vor ajuta să reduci tensiunea arterială și să îmbunătățești viața sexuală și sănătatea pe viață.”

The post 6 cele mai dăunătoare alimente care îți distrug viața sexuală appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 31071 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code