Zelenski a cerut un „răspuns ferm” la atacul cu rachetă care a vizat Gara din Kramatorsk

  • Zelenski a cerut un „răspuns ferm la nivel mondial”, acuzând forțele rusești pentru atacul cu rachetă care a vizat Gara din Kramatorsk și care a ucis cel puțin 50 de persoane, inclusiv 5 copii.
  • Într-un discurs din noaptea de vineri spre sâmbătă, el a calificat atacul asupra gării din Kramatorsk drept o „crimă de război”.
  • Zelenski a confirmat rapoartele anterioare ale șefului administrației militare din regiunea Donețk, potrivit cărora cel puțin cincizeci de persoane au fost ucise în atac, inclusiv cinci copii.

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, a cerut un „răspuns ferm la nivel mondial”, acuzând forțele rusești pentru atacul cu rachetă care a vizat Gara din Kramatorsk și care a ucis cel puțin cincizeci de persoane, inclusiv cinci copii.

Într-un discurs din noaptea de vineri spre sâmbătă, el a calificat atacul asupra gării din Kramatorsk drept o „crimă de război”.

El a declarat că „întârzierea furnizării de arme Ucrainei, orice refuz, nu poate însemna decât că politicienii în cauză doresc să ajute mai mult conducerea rusă decât pe noi”.

„Aceasta este o altă crimă de război a Rusiei, pentru care toți cei implicați vor fi trași la răspundere”, a declarat el, potrivit CNN.

Zelenski a confirmat rapoartele anterioare ale șefului administrației militare din regiunea Donețk, potrivit cărora cel puțin cincizeci de persoane au fost ucise în atac, inclusiv cinci copii.

„La fel ca masacrul de la Bucha, precum și multe alte crime de război rusești, atacul cu rachete asupra Kramatorsk trebuie să fie una dintre acuzațiile aduse la tribunal, ceea ce se va întâmpla cu siguranță”, a spus el.

Președintele ucrainean a spus că „toate eforturile lumii” vor fi îndreptate pentru a stabili, minut cu minut, „cine a făcut ce, cine a dat ordinele, de unde a venit racheta, cine a dat ordinul și cum a fost coordonată lovitura”.

Cel puţin cincizeci de oameni au fost ucişi în atacul cu rachetă care a vizat Gara din Kramatorsk, în estul Ucrainei.

În schimb, Ministerul rus al Apărării, susţine, potrivit cotidianului „Le Figaro”, că armata ucraineană a lansat deliberat o rachetă asupra gării din Kramatorsk.

The post Zelenski a cerut un „răspuns ferm” la atacul cu rachetă care a vizat Gara din Kramatorsk appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 29873 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code