Xi Jinping: „China nu va renunța niciodată la dreptul de a folosi forța asupra Taiwanului”

XI JINPINGXI JINPING

  • Beijingul a oferit Taiwanului un model de autonomie de tipul o țară, două sisteme – aceeași formulă pe care o folosește pentru Hong Kong.
  • Toate partidele politice principale din Taiwan au respins propunerea.
  • Xi Jinping a spus că s-a angajat să promoveze schimburile economice și culturale peste strâmtoarea Taiwan.

China nu va renunța niciodată la dreptul de a folosi forța asupra Taiwanului, a declarat președintele Xi Jinping în deschiderea unei importante reuniuni de partid.

China consideră Taiwanul, guvernat în mod democratic, ca fiind propriul său teritoriu, dar guvernul insulei are obiecții puternice și consideră că suveranitatea ar trebui să fie revendicată de poporul său. Luând cuvântul la deschiderea celui de-al 20-lea congres al Partidului Comunist aflat la guvernare, cel mai mare eveniment politic al țării, Xi a declarat că China a respectat întotdeauna, a avut grijă și a beneficiat de poporul taiwanez.

El a adăugat că s-a angajat să promoveze schimburile economice și culturale peste strâmtoarea Taiwan.
Rezolvarea problemei Taiwanului este treaba poporului chinez, iar decizia aparține poporului chinez, a declarat Xi.

Insistăm să depunem eforturi pentru perspectiva reunificării pașnice cu cea mai mare sinceritate și cu cele mai bune eforturi, dar nu vom promite niciodată să renunțăm la utilizarea forței și ne rezervăm opțiunea de a lua toate măsurile necesare.

În urma unor aplauze îndelungate, el a încheiat: Roțile istorice ale reunificării naționale și ale întineririi naționale merg înainte, iar reunificarea completă a patriei trebuie să fie realizată. În timpul discursului său, în care a menționat siguranță și securitate de 73 de ori, Xi a explicat că China va accelera, de asemenea, construirea unei forțe militare de clasă mondială și își va consolida capacitatea de a construi o forță de descurajare strategică.

Beijingul a oferit Taiwanului un model de autonomie de tipul o țară, două sisteme – aceeași formulă pe care o folosește pentru Hong Kong -, însă toate partidele politice principale din Taiwan au respins această propunere.

The post Xi Jinping: „China nu va renunța niciodată la dreptul de a folosi forța asupra Taiwanului” appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 13 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 28456 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code