Unele dintre cele mai mari țări producătoare de combustibili fosili susțin industriile poluante. Ce spun activiștii de mediu

  • Pandemia ar fi putut fi, pentru liderii globali, o oportunitate de a salva mediul şi de a pivota planeta către un viitor mai verde.
  • O nouă anchetă a descoperit că unele dintre cele mai mari ţări producătoare de combustibili fosili susţin industriile poluante.
  • Activistul de mediu Dan Trifu este de părere că guvernul și companiile trebuie să conștientizeze pericolul care ne așteaptă în viitorul apropiat în privința acestor schimbări și să acționeze urgent.

Pandemia ar fi putut fi, pentru liderii globali, o oportunitate de a salva mediul şi de a pivota planeta către un viitor mai verde.

În schimb, o nouă anchetă a descoperit că unele dintre cele mai mari ţări producătoare de combustibili fosili susţin industriile poluante, iar toate aceste decizii duc lumea cu un pas mai aproape de o catastrofă climatică.

China, SUA și India conduc acest top.

„Din India vin iarăși niște semne cum că nu fac acea tranziție până în 2040, în schimb Australia vinde foarte mult cărbune, iar Canada se arată ca fiind un model de urmat, dar, de fapt, nu este deloc. Ea având una dintre cele mai mari exploatări de țiței de suprafață, și de cărbune, și de gaz. Cumva, pandemia a creat o falsă speranță, dar, de fapt, a fost doar o pauză”, a declarat pentru Aleph News activistul de mediu Mihai Dragolea.

Un alt activist de mediu, Dan Trifu, este de părere că guvernul și companiile trebuie să conștientizeze pericolul care ne așteaptă în viitorul apropiat în privința acestor schimbări și să acționeze urgent.

„Este clar că schimbările climatice lovesc și ne vor lovi probabil la un moment dat catostrofal, și uitați exemplul zilei de ieri, când aveam 20 și ceva de grade și acum murim de frig afară. Este clar o schimbare bruscă de temperatură. Este o influență foarte mare a companiilor acestora mari, a unei părți a guvernului, care nu înțeleg că schimbările climatice se apropie cu pași repezi și măsurile pe care ni le asumăm trebuie respectate”, a declarat pentru Aleph News activistul de mediu Dan Trifu.

The post Unele dintre cele mai mari țări producătoare de combustibili fosili susțin industriile poluante. Ce spun activiștii de mediu appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 29663 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code