Un tribunal japonez a stabilit că interzicerea căsătoriilor gay nu contravine Constituţiei Japoniei

  • Japonia a calificat nerecunoașterea căsătoriei persoanelor de același sex drept neconstituțională.
  • Decizia este prima luată într-o serie de acţiuni în justiţie împotriva statului japonez lansate de mai multe cupluri homosexuale în 2019 pentru a obţine recunoaşterea legală a uniunii lor.
  • În afară de Japonia, în G7 doar Italia nu a autorizat căsătoriile homosexuale, dar şi aici uniunile civile de acest tip sunt autorizate din 2016.

Un tribunal districtual japonez a decis că interzicerea căsătoriilor între persoane de același sex din Japonia nu încalcă constituția, informează BBC.

Trei cupluri gay reclamaseră la curtea districtuală respectivă neconstituţionalitatea interdicţiei, cerând totodată despăgubiri în valoare de un 7400 de dolari.

Instanţa a respins ambele solicitări.

Un tribunal din Sapporo afirmase în martie 2021 că interzicerea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex contravine Constituţiei Japoniei, deşi aceasta defineşte căsătoria ca bazată pe acordul reciproc al ambelor sexe„.

La Tokyo au fost stabilite săptămâna trecută drepturi de parteneriat pentru cuplurile homosexuale, reaminteşte de asemenea Reuters.

Sondajele de opinie arată că tot mai mulţi japonezi susţin că trebuie acceptate căsătoriile între persoane de acelaşi sex.

Activiştii pentru drepturile LGBTQ sperau să crească presiunile asupra guvernului în vederea reglementării drepturilor respective la nivel naţional, în condiţiile în care Japonia este singura ţară din G7 care nu permite astfel de căsătorii.

The post Un tribunal japonez a stabilit că interzicerea căsătoriilor gay nu contravine Constituţiei Japoniei appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 29663 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code