Un studiu arată că plouă cu microplastice, iar oamenii au subestimat fenomenul

  • O ceață de plastic acoperă pământul.
  • Nu o poți vedea. Nu o poți simți. Nu are miros sau gust. Dar cu toate acestea te întâlnești cu ea zilnic.
  • Problema? Oamenii subestimează impactul ploii invizibile de microplastic.

O ceață de plastic acoperă pământul. Nu o poți vedea. Nu o poți simți. Nu are miros sau gust. Dar cu toate acestea te întâlnești cu ea zilnic. Problema? Oamenii subestimează impactul ploii invizibile de microplastic.

Universitatea Auckland din Noua Zeelandă sugerează că, în fiecare zi, o medie de aproape 5.000 de microplastice se depun pe fiecare metru pătrat de acoperiș urban.

În primul rând ține foarte mult de curenții care transportă acest microplastic. Depinde foarte mult de locația unde se fac măsurătorile. Centrele urbane sunt cele mai expuse de obicei și dacă există cumva și un centru urban în apropierea unei întinderi de apă, atunci este posibil să găsim cantități și mai mari de microplastic. ” , spune Octavian Berceanu, fost șef al gărzii de mediu.

Studiile spun că urmările vor fi destul de grave având în vedere că acest fenomen agresează sănătatea umană.

,,În primul rând, o lipsă a colectării selective și a doua mare problemă este că 20% din cantitatea de plastic produsă lume ajunge în ape, în mări și oceane. Dacă producem undeva la 3 milioane de tone de plastice pe an, vom avea o cantitate extrem de mare în mările și oceanele lumii.  , afirmă Dan Trifu, activist de mediu.

The post Un studiu arată că plouă cu microplastice, iar oamenii au subestimat fenomenul appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 21 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 28578 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code