Un soldat ucrainean a ucis cinci persoane într-un schimb de focuri

soldat ucraineansoldat ucrainean

  • Un soldat ucrainean a ucis cinci persoane și a rănit alte cinci printr-un foc deschis într-o uzină militară.
  • Medicii se luptă pentru a salva viețile victimelor.
  • O comisie va evalua starea de sănătate mintală a soldatului.

Cinci persoane au fost împușcate mortal și alte cinci au fost rănite când un soldat ucrainean a deschis focul într-o uzină militară, a anunțat joi Ministerul de Interne al țării.

Un membru al Gărzii Naționale ucrainene a fost reținut în urma atacului, care s-a soldat cu moartea a patru soldați și a unui muncitor la o fabrică de construcții de mașini deținută de stat din orașul Dnipro, situat în estul țării. Printre morți se numără și o femeie, iar medicii „luptă” pentru a salva viețile celor răniți, a declarat ministrul ucrainean de interne Denys Monastyrsky pe Facebook, unde a transmis condoleanțe familiei și prietenilor victimelor.

Nu a existat niciun semn imediat al unui motiv pentru acest atac armat, a precizat ministrul de interne. O comisie va investiga ce a dus la acțiunile soldatului și va evalua starea de sănătate mintală a acestuia în momentul în care i s-a eliberat permisul de port-armă, a precizat Monastyrsky.

La ordinul meu va fi înființată o comisie pentru a investiga circumstanțele care au dus la acțiunile unui militar de 21 de ani, care a fost chemat să învețe cum să apere țara și să se ocupe de securitate, nu pentru a-și împușca colegii”, a adăugat Monastyrsky.

Președintele ucrainean Volodymyr Zelensky a declarat că medicii „se luptă pentru viețile celor cinci persoane”. „Sincere condoleanțe celor care și-au pierdut rudele astăzi. Criminalul a fost reținut. Mă aștept ca ofițerii să informeze pe deplin publicul despre toate circumstanțele crimei”, a adăugat el.

Uzina în care a avut loc împușcătura lucrează cu Agenția spațială de stat din Ucraina pentru a produce tehnologie pentru rachete și spațiu aerian, inclusiv sisteme de rachete și vehicule de lansare spațială. Atacul are loc pe fondul unor tensiuni foarte mari între Rusia și Ucraina. Rusia a adunat zeci de mii de persoane pregătite în apropierea graniței ucrainene, ceea ce a stârnit temeri legate de o potențială invazie.

The post Un soldat ucrainean a ucis cinci persoane într-un schimb de focuri appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 29720 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code