Un protest spontan a blocat transportul local din Galați

Transport GalatiTransport Galati

  • Un protest spontan a izbucnit vineri dimineaţă la societatea de transport local din oraşul Galaţi.
  • Toate mijloacele de transport au fost retrase de pe trasee.

Din cauza protestului, autobuzele, tramvaiele şi troleibuzele nu au ieşit dimineaţă pe trasee. Protestul nu a inclus şi cursele-convenţie care fac legătura între oraş şi marii agenţi economici din zonă.

„Circulă doar cursele convenţie. La această oră, fiind o oră de vârf, trebuia să avem pe trasee 106 autobuze, 4 tramvaie şi 18 troleibuze. Am vorbit cu ei, le-am făcut o propunere”, a declarat Dorian Dumitru, directorul Transurb Galaţi.

Salariaţii companiei de transport sunt nemulţumiţi că salariile nu au fost indexate în raport cu rata inflaţiei. De asemenea, ei protestează faţă de decizia conducerii societăţii de a plăti la interval de 90 de zile orele suplimentare lucrate de salariaţi în zile libere.

Nemulţumiţi sunt şi controlorii şi dispecerii cărora li s-au anulat turele de weekend ceea ce le-a redus salariile cu sute de lei.

„Conform contractului de muncă, salariile trebuiau mărite cu rata inflaţiei pe anul 2020, care ar fi însemnat 140 de lei. Ni s-a invocat că legea bugetului nu permite, că nu sunt bani, că sunt pierderi. Nu s-a mărit nimic, în condiţiile în care preţurile au luat-o razna. La toate acestea s-a adaugat o măsură nepopulară, ca orele orele suplimentare să se plătescă după 90 de zile. Orele suplimentare înseamnă mult pentru un salariat, sunt făcute la nevoia societăţii. Dacă m-ai chemat la muncă, dă-mi şi banii, nu mă plăti peste trei luni, că facturile nu mă aşteaptă trei luni. Au ieşit la protest toţi şoferii, vatmanii, mecanicii”, a spus George Preda, reprezentantul angajaţilor.

Compania de transport public din oraşul Galaţi are 715 angajaţi, dintre care aproximativ 400 sunt şoferi.

The post Un protest spontan a blocat transportul local din Galați appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 9 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 29681 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code