Un partid olandez pune la îndoială originea presupusei averi a lui Zelenski

  • Partidul olandez conservator și populist de dreapta Forum pentru Democrație (FvD) a pus la îndoială originea averii președintelui ucrainean Vladimir Zelenski,
  • Potrivit organizației, averea președintelui ucrainean se ridică la 850 de milioane de dolari.
  • Cu toate acestea, cifra nu a fost confirmată oficial.

Partidul olandez conservator și populist de dreapta Forum pentru Democrație (FvD) a pus la îndoială originea averii președintelui ucrainean Vladimir Zelenski, care, potrivit organizației, se ridică la 850 de milioane de dolari. Cu toate acestea, cifra nu a fost confirmată oficial, informează RT.

Potrivit FvD, Zelenski a obținut cea mai mare parte a acestei averi după ce a preluat funcția de președinte, iar forța politică s-a întrebat despre proveniența acestor fonduri: „Deci, de unde vin acești bani? Și, mai important, încotro se îndreaptă?”, se arată într-un tweet al partidului de luni.

Anterior, membrii FvD au refuzat să asculte discursul liderului ucrainean în parlamentul olandez, spunând că instituția „nu este o platformă pentru declarații unilaterale”.

De asemenea, ei au calificat drept „absurdă” transformarea lui Zelenski (al cărui nume apare în documentele Pandora) într-un „semisfânt”, menționând că acesta „a interzis recent 11 partide politice”, precum și cenzurarea presei de opoziție pentru o perioadă de timp, „în timp ce restul posturilor de televiziune au fost forțate să difuzeze propagandă 24 de ore pe zi”, se arată într-un comunicat al partidului.

Membrii organizației politice au încurajat „o analiză nuanțată a circumstanțelor”. „Arătând cu degetul acuzator una dintre părțile implicate în conflict și, între timp, eventual, escaladând și mai mult situația prin idealizarea unei alte părți aflate în dispută (într-un conflict cu cel puțin trei, dar probabil chiar mai multe părți implicate) sau acceptând, de asemenea, retorica războiului: toate acestea stau în calea unei încetări rapide și durabile a violenței”, informează RT.

Datele Forbes au estimat averea lui Zelenski

Forbes estimează averea lui Zelenski la mai puțin de 30 de milioane de dolari, din care principalul activ este o participație estimată la 25% în compania de producție de televiziune Kvartal 95, care a produs serialul „Servitorul poporului”, la care a participat chiar el, difuzat pe Netflix și pentru care primește 11 milioane de dolari anual.

De asemenea, portofoliul imobiliar al președintelui ucrainean este evaluat la patru milioane de dolari, incluzând trei apartamente, dintre care două în coproprietate, un spațiu comercial și cinci locuri de parcare.

The post Un partid olandez pune la îndoială originea presupusei averi a lui Zelenski appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 29681 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code