Un medic explică de ce Regele Carol III-lea are degetele roșii și umflate. Adevărul despre sănătatea sa

  • Un medic a intervenit după ce internetul a explodat de speculații cu privire la degetele roșii și umflate ale regelui Carol al III-lea.
  • Dr. Gareth Nye s-a pronunțat cu privire la mâinile lui Charles, după moartea mamei monarhului, regina Elisabeta a II-a.
  • Imagini ale mâinilor noului suveran au circulat pe internet după ce regina a decedat ieri (joi, 8 septembrie), la vârsta de 96 de ani, la reședința sa din Balmoral.

Un medic a intervenit după ce internetul a explodat de speculații cu privire la degetele roșii și umflate ale regelui Carol al III-lea. Dr. Gareth Nye s-a pronunțat cu privire la mâinile lui Charles, după moartea mamei monarhului, regina Elisabeta a II-a.

Imagini ale mâinilor noului suveran au circulat pe internet după ce regina a decedat ieri (joi, 8 septembrie), la vârsta de 96 de ani, la reședința sa din Balmoral.

Vârsta înaintată a reginei în momentul decesului a însemnat că fiul și moștenitorul ei, Charles, era departe de a fi un tânăr atunci când a urcat pe tron, la vârsta de 73 de ani.

Adăugând autoritate dezbaterii, Dr. Gareth Nye, lector senior la Universitatea din Chester, a vorbit cu Daily Star pentru a oferi un sfat de expert cu privire la ceea ce degetele umflate ale regelui ar putea spune cu adevărat despre sănătatea sa.

Pe Twitter, un utilizator a spus: Ați văzut vreodată degetele lui Charles”. Între timp, un altul a adăugat: Un memento că acestea sunt degetele regelui Carol al III-lea”. El a spus că, deși o mulțime de afecțiuni” pot duce la degete umflate, a spus că unele sunt mai probabile decât altele.

O posibilitate ar fi edemul sau retenția de lichide. Dr. Nye a spus: Edemul este o afecțiune în care organismul începe să rețină lichide în membre, în mod normal în picioare și glezne, dar și în degete, ceea ce face ca acestea să se umfle. Edemul este o afecțiune frecventă și afectează mai ales persoanele cu vârsta de peste 65 de ani, deoarece capacitatea de control al fluidelor este limitată”, a adăugat el.

Pentru a vedea dacă aceasta este cauza, apăsarea zonei umflate timp de aproximativ 15 secunde ar provoca o adâncitură în zona respectivă”.

O altă afecțiune despre care Dr. Nye a spus că este o posibilitate este artrita. El a spus: Artrita – o altă afecțiune frecventă la persoanele de peste 60 de ani. Aceasta afectează adesea trei zone principale din mână – articulația degetului mare sau oricare dintre articulațiile degetelor. Degetele devin, de obicei, rigide, dureroase și umflate și, deși medicamentele pot ajuta cu durerea, umflătura poate rămâne. Cauzele neobișnuite pot include o dietă bogată în sare care duce la retenție de lichide, anumite medicamente pot duce rareori la umflături ca efect secundar, cum ar fi în cazul medicamentelor pentru tensiunea arterială sau al medicamentelor cu steroizi.”

Dar, în ciuda acestor posibilități, Dr. Nye a ținut să precizeze că acestea sunt departe de a fi un semn al unei probleme majore de sănătate pentru noul rege al Marii Britanii.

El a adăugat: Cu siguranță nu există nici o problemă de sănătate imediată care să fie concluzionată din cauza degetelor umflate și este cel mai probabil un semn al vârstei sale.”

The post Un medic explică de ce Regele Carol III-lea are degetele roșii și umflate. Adevărul despre sănătatea sa appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 15 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 28578 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code