UE îi avertizează pe investitorii în criptomonede. Aceștia ar putea pierde toţi banii

CRIPTOMONEDECRIPTOMONEDE

  • UE anunță că investitorii în criptomonede pot pierde toți banii și pot fi prada unor escrocherii.
  • Autoritățile din UE îi anunță pe aceștia că nu au nicio protecție în ceea ce privește despăgubirile.
  • Cumpărătorii de criptomonede fac achiziții fără a fi conștienți de riscurile acestei acțiuni.

Consumatorii riscă să îşi piardă toţi banii investiţi în criptomonede şi ar putea cădea pradă escrocheriilor, au declarat joi, într-o declaraţie comună, organismele de supraveghere a valorilor mobiliare, băncilor şi asigurărilor din UE.

Consumatorii se confruntă cu posibilitatea foarte reală de a-şi pierde toţi banii investiţi dacă achiziţionează aceste active”, au afirmat cele trei autorităţi ale UE într-un comunicat.

Aceasta marchează o rafală de avertismente directe adresate consumatorilor cu privire la criptoactive de către autorităţile UE, precizând că aceştia nu au nicio protecţie sau recurs la despăgubiri în temeiul legislaţiei UE în vigoare privind serviciile financiare, potrivit Reuters

Autorităţile de reglementare sunt din ce în ce mai îngrijorate de faptul că tot mai mulţi consumatori cumpără 17.000 de criptoactive diferite, inclusiv bitcoin şi ether, care reprezintă 60% din piaţă, fără a fi pe deplin conştienţi de riscuri, au declarat autorităţile de reglementare.

„Consumatorii ar trebui să fie atenţi la riscurile reclamelor înşelătoare, inclusiv prin intermediul reţelelor sociale şi al persoanelor cu influenţă. Consumatorii ar trebui să fie deosebit de atenţi la promisiunile de randamente rapide sau ridicate, în special cele care par prea bune pentru a fi adevărate„, se arată în comunicat.

De asemenea, consumatorii ar trebui să fie conştienţi de consumul ridicat de energie pentru producerea unor criptomonede şi de impactul pe care acest lucru îl are asupra mediului, se mai arată în declaraţie.

Alex Panait, care este expert în securitate cibernetică, a spus că fără norme clare, fluxurile financiare din spațiul crypto sunt greu de interceptat și pot ajuta economia Rusiei.

The post UE îi avertizează pe investitorii în criptomonede. Aceștia ar putea pierde toţi banii appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 8 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 30705 articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code