Trupele ucrainene continuă apărarea orașului asediat Mariupol, în ciuda ultimatumului dat de Rusia

  • Forţele ucrainene vor continua să apere oraşul în ciuda ultimatumului dat de Rusia, au declarat duminică oficialii din Mariupol.
  • Un consilier al primarului din Mariupol a răspuns la cererea Ministerului rus al Apărării ca soldaţii ucraineni care încă mai opun rezistenţă într-o parte a oraşului să se predea, spunând că forţele ucrainene continuă să lupte.

Forţele ucrainene vor continua să apere oraşul în ciuda ultimatumului dat de Rusia, au declarat duminică oficialii din Mariupol.

Un consilier al primarului din Mariupol a răspuns la cererea Ministerului rus al Apărării ca soldaţii ucraineni care încă mai opun rezistenţă într-o parte a oraşului să se predea, spunând că forţele ucrainene continuă să lupte, anunţă CNN.

În cursul serii (de sâmbătă), ocupanţii au anunţat că vor oferi un coridor de predare pentru trupele rămase. Dar, începând de astăzi, apărătorii noştri continuă să ţină apărarea„, a declarat Petro Andriuşcenko pe Telegram.

Andriuşcenko a mai spus că rezistenţa faţă de ruşi continuă dincolo de combinatul siderurgic Azovstal, un bastion pentru forţele ucrainene care luptă în Mariupol.

„În ciuda dorinţei ocupanţilor de a arăta că locul ostilităţilor se limitează la oţelăria Azovstal, acest lucru nu corespunde realităţii. Noaptea trecută au avut loc lupte pe strada Taganrog, care se află la cinci kilometri distanţă de Azovstal„, a spus ucraineanul.

„În timpul luptelor, ocupanţii au bombardat din nou cu artilerie grea casele rezidenţiale private. De asemenea, a continuat şi bombardarea zonei portuare„, a adăugat Petro Andriuşcenko.

Jurnaliştii nu au putut confirma informaţiile furnizate de consilierul primarului din Mariupol.

The post Trupele ucrainene continuă apărarea orașului asediat Mariupol, în ciuda ultimatumului dat de Rusia appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 29720 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code