Studiu: Vaccinul anti-COVID poate afecta menstruația

  • Un studiu publicat recent a dezvăluit faptul că vaccinul anti-COVID poate afecta menstruația.
  • Mai multe femei au raportat o dereglare a ciclului menstrual după ce au fost vaccinate.
  • Studiul a fost realizat pe un eșantion de aproximativ 4.000 de femei.

Un studiu publicat recent a dezvăluit faptul că vaccinul anti-COVID poate afecta menstruația, așa cum au raportat anterior mai multe femei, notează New York Times.

La puțin timp după ce vaccinul anti-COVID a fost disponibil publicului larg, din ce în ce mai multe femei au raportat o dereglare a ciclului menstrual. Simptomele au variat, de la întârzieri, sângerare abudentă, dureroasă sau chiar revenirea menstruației la femeile care se aflau la menopauză.

Studiul în cauză a descoperit faptul că femeile vaccinate au avut ciclul menstrual mai lung, comparativ cu cele nevaccinate, conform sursei citate. Mai mult de atât, menstruația femeilor vaccinate anti-COVID a întârziat cu aproximativ o zi.

În același timp, ciclul menstrual și-ar fi revenit de la sine după 1-2 luni de la vaccinare. Totuși, impactul ar fi fost mai mare la femeile care au fost vaccinate cu ambele doze în timpul aceluiași ciclu menstrual, care durează aproximativ o lună.

„Sperăm ca acest studiu va încuraja producătorii de vaccinuri și studiile clinice să pună întrebări despre ciclul menstrual, în același mod în care pune și despre alte semne vitale”, a spus dr. Diana Blanchi, directorul Institutului Național de Sănătate a Copilului și Dezvoltare Umană Eunice Kennedy Shriver din Statele Unite ale Americii.

Studiul, care a avut ca obiectiv să dovedească faptul că vaccinul anti-COVID poate afecta menstruația, a fost realizat pe un eșantion de aproape 4.000 de femei din SUA care își monitorizează ciclul menstrual. Dintre acestea, aproximativ 2.500 erau vaccinate.

The post Studiu: Vaccinul anti-COVID poate afecta menstruația appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 9 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 29858 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code