- Investigația a constatat că sfaturile pentru pierderea în greutate oferite de medici pacienților cu obezitate au inclus rareori metode eficiente.
- Drept urmare, informațiile pe care le primesc pacienții pot fi greu de utilizat și de pus în aplicare
- Experiențele proaste sunt raportate în mod regulat de către pacienți, care văd adesea aceste conversații despre greutate ca fiind dificile.
Un nou studiu de cercetare publicat astăzi în Family Practice constată că, atunci când medicii le spun pacienților care suferă de obezitate să slăbească, îndrumările pe care le dau sunt în general vagi, superficiale și, de obicei, nu sunt susținute de dovezi științifice.
Obezitatea este o afecțiune cronică și recidivantă, dar medicii nu dispun adesea de îndrumări cu privire la ce informații sunt utile pentru pacienții care ar dori să slăbească. Drept urmare, informațiile pe care le primesc pacienții pot fi greu de utilizat și de pus în aplicare. Experiențele proaste sunt raportate în mod regulat de către pacienți, care văd adesea aceste conversații despre greutate ca fiind dificile.
Cercetătorii au analizat 159 de înregistrări audio ale unor consultații între medici generaliști și pacienți care trăiesc cu obezitate, colectate din Regatul Unit între 2013 și 2014. Investigația a constatat că sfaturile pentru pierderea în greutate oferite de medici pacienților cu obezitate au inclus rareori metode eficiente și au constat, în cea mai mare parte, în a le spune pacienților doar să mănânce mai puțin și să fie mai activi din punct de vedere fizic. Sfaturile au fost în mare parte generice și rareori adaptate la cunoștințele și comportamentele existente ale pacienților, cum ar fi ce strategii au încercat anterior pentru a slăbi.
Sfaturile au fost în cea mai mare parte (97% din timpul consultațiilor analizate) abstracte sau generale. Consilierea superficială, cum ar fi faptul că un medic i-a spus unui pacient să își „schimbe puțin stilul de viață”, a fost frecventă. Medicii au oferit pacienților informații despre cum să pună în aplicare sfaturile lor în doar 20% din consultații.
În cea mai mare parte, aceștia au oferit îndrumări privind pierderea în greutate fără a oferi detalii despre cum să le urmeze. Medicii le-au spus frecvent (76% din timpul consultațiilor) pacienților să caute ajutor în altă parte pentru a pierde în greutate, sugerându-le adesea să revină pentru o altă consultație la cabinetul lor.
Analiza a indicat că, atunci când medicii ofereau informații specifice, acestea erau adesea nesusținute științific și era puțin probabil să ducă la o pierdere reală în greutate. Ideea că mici schimbări de comportament pot avea un impact mare asupra pierderii în greutate este un mit comun și este chiar răspândită în literatura științifică, dar nu este susținută de cercetare. Un alt mit comun a fost acela că pacienții au nevoie doar de „mentalitatea potrivită” pentru a pierde în greutate.
„Această cercetare demonstrează că medicii au nevoie de linii directoare clare cu privire la modul în care să vorbească în mod oportun cu pacienții care trăiesc cu obezitate despre pierderea în greutate”, a declarat unul dintre autorii principali ai lucrării, Madeleine Tremblett. „Acest lucru îi poate ajuta să evite amplificarea stereotipurilor stigmatizante și să ofere un ajutor eficient pacienților care doresc să slăbească.”
The post STUDIU. Medicii dau sfaturi ineficiente pentru pierderea în greutate pacienților cu obezitate appeared first on Aleph News.
potrivit alephnews
Lasă un răspuns