Sosește în România o nouă tranșă de doze Pfizer BioNTech

Sosește în România o nouă tranșă de doze Pfizer BioNTechSosește în România o nouă tranșă de doze Pfizer BioNTech

  • O nouă tranşă de vaccin de la compania Pfizer BioNTech, care constă în 303.030 doze, soseşte luni în ţară, anunţă CNCAV.
  • Vaccinurile vor sosi pe cale aeriană, pe aeroportul din Otopeni.
  • După sosire, dozele vor fi depozitate la Centrul Național de Stocare, urmând să fie distribuite în centrele regionale.

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 a anunțat că luni sosește o nouă tranșă de vaccinuri Pfizer, care constă în 303.030 de doze.

Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă.

Dozele vor fi depozitate la Centrul Naţional de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel naţional.

Până la acest moment, ţara noastră a recepţionat 13.374.719 doze de vaccin produse de compania Pfizer, iar 8.519.495 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei.

The post Sosește în România o nouă tranșă de doze Pfizer BioNTech appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 1 times, 1 visits today)
Despre Leontiuc Marius 1437 de articole
Absolvent studii Universitare; Student Universitatea de Vest - Facultatea de Drept; Absolvent Cursuri de Jurnalism Academia Britanică Absolvent JURNALISM EDITORIAL - LONDON SCHOOL UNIVERSITY