Slovenia devine prima țară din Europa de Est care legalizează căsătoriile și adopțiile între persoane de același sex

  • Parlamentul sloven a adoptat, marţi, un amendament prin care devine prima ţară din Europa de Est care legalizează căsătoria cuplurilor de acelaşi sex, precum şi adopţia.
  • Modificarea dreptului familiei a fost votată de 48 de deputaţi, 29 de parlamentari au votat împotrivă şi unul s-a abţinut.
  • Majoritatea ţărilor din estul Europei, precum România şi Rusia, nu au legalizat căsătoriile gay sau parteneriatele civile.

În total sunt 18 ţări europene care au legalizat căsătoriile între persoane de acelaşi sex şi permit cuplurilor gay să adopte.

Parlamentul Sloveniei a legalizat marţi căsătoriile între persoane de acelaşi sex, devenind prima ţară din Europa de Est care a acordat cuplurilor gay aceleaşi drepturi ca şi omologilor lor heterosexuali.

Curtea Constituţională a decis deja în iulie că cuplurile de acelaşi sex se pot căsători legal şi pot adopta copii, dar decizia de marţi legalizează în mod oficial decizia, transmite Barrons

Instanţa a decis că legea anterioară discrimina cuplurile homosexuale, deoarece definea căsătoria ca uniunea dintre un bărbat şi o femeie şi dădea doar cuplurilor heterosexuale dreptul de a adopta.

În total sunt 18 ţări europene care au legalizat căsătoriile între persoane de acelaşi sex şi  permit cuplurilor gay să adopte.

Unele ţări europene permit cuplurilor de acelaşi sex să încheie parteneriate civile, dar nu să se căsătorească, şi anume Republica Cehă, Croaţia, Cipru, Estonia, Grecia, Ungaria şi Italia.

Majoritatea ţărilor din estul Europei, precum România şi Rusia, nu au legalizat căsătoriile gay sau parteneriatele civile.

The post Slovenia devine prima țară din Europa de Est care legalizează căsătoriile și adopțiile între persoane de același sex appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 28477 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code