Scandalul tezei de doctorat al actualului premier continuă. A fost dispusă urmărirea penală în rem

Nicolae Ciucă a anunțat că își va depune mandatul de premier desemnatNicolae Ciucă a anunțat că își va depune mandatul de premier desemnat

  • Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie fac cercetări pentru plagiat în cazul tezei de doctorat a premierului Nicolae Ciucă, dosarul fiind deschis in rem, în urma unei sesizări.
  • A fost începută urmărirea penală in rem cu privire la încălcarea legii drepturilor de autor.
  • Teza lui Nicolae Ciucă, în baza căreia a devenit doctor în Ştiinţe militare în 2003, include conţinut plagiat în cel puţin 42 de pagini din totalul de 138.

Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie fac cercetări pentru plagiat în cazul tezei de doctorat a premierului Nicolae Ciucă, dosarul fiind deschis in rem, în urma unei sesizări.

Oficiali din cadrul Parchetului General au declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că dosarul a fost deschis la data de 27 ianuarie 2022, ca urmare a unei sesizări.

În acest caz a fost dispusă urmărirea penală in rem cu privire la infracţiunea prevăzută de art. 191, alin 1, din legea 8/1996, Legea drepturilor de autor şi a drepturilor conexe.

Cercetările se fac pentru plagiat.

Cercetările se fac de către procurorii Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetul de pe lângă înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Teza lui Nicolae Ciucă, în baza căreia a devenit doctor în Ştiinţe militare în 2003, include conţinut plagiat în cel puţin 42 de pagini din totalul de 138.

The post Scandalul tezei de doctorat al actualului premier continuă. A fost dispusă urmărirea penală în rem appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 29681 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code