Rușii acționează pe toate fronturile: Hackerii au lovit Parlamentul European

HackeriiHackerii

  • Lovitură primită de Strasbourg, după ce, în trecut, gruparea de hackeri vizase mai multe site-uri web instituţionale, inclusiv pe cel al Casei Albe.
  • Unele pagini ale portalului web al instituţiei au devenit inaccesibile mai mult sau mai puţin de la ora prânzului.
  • Instituţia a făcut cunoscut că „echipa Parlamentului European lucrează pentru a rezolva această problemă cât mai curând posibil”.

Lovitură primită de Strasbourg în ziua în care a aprobat o rezoluţie care defineşte Rusia drept „un stat care foloseşte mijloace teroriste”, asta după ce, în trecut, gruparea de hackeri vizase mai multe site-uri web instituţionale, inclusiv pe cel al Casei Albe.

Un atac de tip hacker a lovit site-ul web al Parlamentului European chiar în ziua în care Camera de la Strasbourg a aprobat o rezoluţie care defineşte Rusia drept „un stat care foloseşte mijloace teroriste” şi solicită UE să izoleze diplomatic Moscova.

Unele pagini ale portalului web al instituţiei au devenit inaccesibile mai mult sau mai puţin de la ora prânzului, iar informaticienii s-au pus imediat pe treabă. Atacul a fost revendicat de Killnet, grupul de hackeri pro-ruşi care în trecut vizase deja diverse site-uri web instituţionale, inclusiv pe cel al Casei Albe.

Purtătorul de cuvânt al Parlamentului, Jaume Duch, a confirmat că accesibilitatea la site a fost limitată „din cauza nivelurilor ridicate de trafic din reţea externă”. Instituţia a făcut cunoscut că „echipa Parlamentului European lucrează pentru a rezolva această problemă cât mai curând posibil”.

La începutul după-amiezii, în clădirea Parlamentului din Strasbourg, unde se desfăşoară şedinţa plenară, au existat şi probleme de acces la reţeaua wi-fi, dar, conform analizelor, această problemă nu ar fi legată de atacul de pe site.

The post Rușii acționează pe toate fronturile: Hackerii au lovit Parlamentul European appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 12 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 30723 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code