Rusia: O „apocalipsă a zăpezii” lovește Moscova

  • Duminică, orașul Moscova a fost acoperit de un strat gros și alb de zăpadă.
  • Nămeţi de peste 30-40 de centimetru au acoperit străzile capitalei Rusiei.
  • Nu mai puțin de 12.500 de vehicule au fost mobilizate pentru a curăța zăpada.

„Este o apocalipsă de zăpadă” la Moscova, relata alarmant duminică televiziunea publică rusă, în timp ce nămeţi de peste 30-40 de centimetru acoperă străzile capitalei Rusiei în cea mai abundentă ninsoare de la începutul acestui secol, scrie presa franceză.

Avem o zăpadă de februarie în mijocul lunii decembrie, explică serviciul meteo local, amintind că cele mai recente ninsori cum este aceasta au fost în anii 1989 şi 1993. La rândul său, şeful centrului de măsurători meteo spune că a fost depăşit recordul de 34 de centimetri de zăpadă consemnat în 1941, anul în care Germania nazistă a invadat URSS.

Circa 12.500 de vehicule şi 119.000 de persoane au fost mobilizate pentru a da la o parte zăpada de pe străzi , potrivit Primăriei Moscovei.

În multe părţi ale oraşului autobuzele au rămas blocate în zăpadă şi abia se mai poate circula atât şosele cât şi pe trotuarele ascunse sub zăpadă.

Peste 40 de zboruri au fost anulate din cauza condiţiilor meteo pe aeroporturile moscovite.

The post Rusia: O „apocalipsă a zăpezii” lovește Moscova appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 25 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 30494 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code