Rusia lansează noi atacuri ucigașe asupra centrului Kievului cu drone kamikaze

  • Centrul Kievului este lovit de drone rusești.
  • Atacurile au loc la o săptămână după lovituri masive cu rachete de croazieră.
  • Zelenski promite o pedeapsă corectă pentru invadatorii ruși.

Rusia a atacat luni centrul Kievului în timpul orei de vârf a dimineții cu drone și a bombardat alte orașe din țară, fiind pentru a doua oară într-o săptămână când a declanșat atacuri în Ucraina, în timp ce forțele sale se confruntă cu eșecuri pe câmpul de luptă.

Soldații au tras în aer încercând să doboare dronele după ce exploziile au zguduit centrul Kievului. Locuitorii au fugit pentru a se adăposti. O rachetă antiaeriană a putut fi văzută pe cerul dimineții, urmată de o explozie.

Un oficial din cadrul biroului prezidențial al Ucrainei a declarat că trei persoane au fost ucise într-un atac asupra unei clădiri rezidențiale din Kiev. Fumul negru a ieșit pe ferestrele unei clădiri aruncate în aer, iar lucrătorii serviciilor de urgență se străduiau să stingă flăcările.

Ucraina a declarat că atacurile au fost comise de drone sinucigașe fabricate în Iran, care zboară spre țintă și se detonează. Ministerul rus al Apărării a declarat că Rusia a efectuat un atac masiv asupra unor obiective militare și a infrastructurii energetice din Ucraina, folosind arme de înaltă precizie.
Ministrul ucrainean de interne Denys Monastyrskyi a declarat ulterior că au existat morți și în alte orașe în atacurile de luni.

Atacurile au avut loc la exact o săptămână după ce Rusia a declanșat cel mai puternic bombardament aerian asupra Kievului și a altor orașe ucrainene de la începutul războiului – tot la ora de vârf a dimineții.

The post Rusia lansează noi atacuri ucigașe asupra centrului Kievului cu drone kamikaze appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 13 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 28456 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code