Flux Stiri

Rusia acuză UE că a devenit „agresivă” şi anunţă că nu va ignora aspiraţiile europene ale Ucrainei

Serghei LavrovSerghei Lavrov

  • Rusia a acuzat UE a devenit „agresivă şi beligerantă”, în colaborare cu Alianţa Nord-Atlantică, în contextul conflictului militar din Ucraina, argumentând că, în acest context, aspiraţiile europene ale Kievului nu pot fi ignorate.
  • „Uniunea Europeană merge exact pe direcţia trasată de NATO, confirmând astfel tendinţa de fuziune cu Alianţa Nord-Atlantică şi fiind, de fapt, o anexă a Alianţei”, a acuzat Serghei Lavrov.
  • Uniunea Europeană finanţează achiziţiile de armament pentru armata ucraineană şi facilitează transferul echipamentelor militare spre Ucraina.

Administraţia Vladimir Putin a acuzat, vineri, Uniunea Europeană că a devenit „agresivă şi beligerantă”, în colaborare cu Alianţa Nord-Atlantică, în contextul conflictului militar din Ucraina, argumentând că, în acest context, aspiraţiile europene ale Kievului nu pot fi ignorate.

„Uniunea Europeană a trecut de la a fi o constructivă platformă economică, aşa cum a fost creată, la un actor agresiv şi beligerant care afişează deja ambiţii dincolo de continentul european”, a declarat Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe, potrivit cotidianului Le Figaro, într-o conferinţă de presă organizată în Tadjikistan.

Serghei Lavrov a notat că, în acest nou context, aspiraţia Ucrainei de a deveni membră a Uniunii Europene „nu este nesemnificativă”. „Uniunea Europeană merge exact pe direcţia trasată de NATO, confirmând astfel tendinţa de fuziune cu Alianţa Nord-Atlantică şi fiind, de fapt, o anexă a Alianţei”, a acuzat Serghei Lavrov.

Uniunea Europeană finanţează achiziţiile de armament pentru armata ucraineană şi facilitează transferul echipamentelor militare spre Ucraina.

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunţat, joi, în cursul unei vizite la Tokyo, că Uniunea Europeană va intensifica relaţiile cu Japonia la nivel comercial şi în domeniul digital, dar şi în materie de securitate şi infrastructură, denunţând „ameninţările” Rusiei şi susţinerea oferită Moscovei de China.

„Uniunea Europeană vrea să joace un rol mai activ în zona Asia-Pacific. Vrem să asumăm mai multă responsabilitate într-o regiune atât de vitală pentru prosperitatea noastră. Iar acum ajung la Rusia. În prezent, este cea mai directă ameninţare la adresa ordinii mondiale, prin războiul barbar împotriva Ucrainei şi pactul îngrijorător cu China, prin ceea ce numesc noile relaţii internaţionale, într-un mod foarte arbitrar”, a precizat preşedintele Comisiei Europene.

The post Rusia acuză UE că a devenit „agresivă” şi anunţă că nu va ignora aspiraţiile europene ale Ucrainei appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)
Vidjean Mihai
Vidjean Mihai
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code