Rusia a început atacurile cibernetice asupra Ucrainei

Israelul, vizat de hackerii nord-coreeni. Autoritățile au reușit să blocheze atacul cibernetic la timpIsraelul, vizat de hackerii nord-coreeni. Autoritățile au reușit să blocheze atacul cibernetic la timp

  • Apele nu se limpezesc între Rusia și Ucraina.
  • Șeful adjunct al Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei a anunțat că numărul atacurilor cibernetice asupra țării a crescut „de trei ori” din noiembrie anul trecut.
  • Hackerii ruși au o lungă istorie în privința atacuri cibernetice împotriva Ucrainei, inclusiv o piratare a sistemului de vot înaintea alegerilor naționale din 2014.

Șeful adjunct al Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei a anunțat că numărul atacurilor cibernetice asupra țării a crescut „de trei ori” din noiembrie anul trecut.

Dacă până în 2015, Rusia acționa direct de pe teritoriul său, acum își ascunde urmele în țările europene și în Statele Unite, în țările de care vrea să ne despartă și cu care avem relații de prietenie,” a declarat șeful adjunct al Consiliului de Securitate al Ucrainei

Aproximativ 70 de site-uri guvernamentale naționale și regionale au fost vizate într-un atac din 14 ianuarie. Totuși, infrastructura nu a fost afectată, iar datele cu caracter personal au rămas în siguranță, potrivit oficialilor ucraineni.

În cele mai multe cazuri, aceste atacuri urmăresc să pună presiune psihologică și informațională asupra oamenilor. Ele nu urmăresc deteriorarea infrastructurii sau furtul de informații”, a mai adăugat șeful adjunct al Consiliului de Securitate al Ucrainei.

Hackerii ruși au o lungă istorie în privința atacuri cibernetice împotriva Ucrainei, inclusiv o piratare a sistemului de vot înaintea alegerilor naționale din 2014.

În 2017, din Rusia a pornit unul dintre cele mai dăunătoare atacuri cibernetice înregistrate cu virusul NotPetya, care a vizat afacerile ucrainene și a cauzat daune de peste 10 miliarde de dolari la nivel global.

Închiderea rețelelor sociale

O altă acțiune la care trebuie să ne așteptăm în săptămâna dinaintea unui atac este închiderea rețelelor sociale rusești. Rețelele sociale ale Rusiei sunt un filon bogat de informații utile împărtășite din greșeală cu restul lumii; câteva exemple ar putea include iubitele marinarilor ruși care se plâng de comenzile de ultim moment ale iubiților lor sau petroliștii ruși din Orientul Îndepărtat care se plâng că sunt transportați la mii de kilometri în cealaltă parte a țării.

Aceste informații sunt utile pentru urmărirea mișcărilor militare rusești, iar Moscova nu va dori să dea nimic în vileag. Moscova va dori, de asemenea, să ia măsuri drastice asupra rețelelor de socializare pentru a controla relatările despre trivialități amicale.

The post Rusia a început atacurile cibernetice asupra Ucrainei appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 9 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 31071 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code