Flux Stiri

Rusia a aprobat o listă a statelor „neprietenoase” cu acțiunile, companiile și cetățenii săi

listă Vladimir Putinlistă Vladimir Putin

  • Ţările şi teritoriile menţionate în listă au impus sau s-au alăturat sancţiunilor împotriva Rusiei după începerea unei „operaţiuni militare speciale a forţelor armate ruse” în Ucraina.
  • Potrivit documentului, „statul rus, cetăţenii şi companiile care au obligaţii în valută străină faţă de creditorii străini care sunt incluşi pe lista ţărilor ostile le vor putea plăti în ruble”. 

Guvernul Rusei a aprobat luni o listă de state şi teritorii străine care comit acţiuni neprietenoase împotriva Rusiei, a companiilor şi cetăţenilor săi, scrie TASS. 

În listă, sunt cuprinse state precum Statele Unite şi Canada, statele UE, Marea Britanie (inclusiv Jersey, Anguilla, Insulele Virgine Britanice, Gibraltar), Ucraina, Muntenegru, Elveţia, Albania, Andorra, Islanda, Liechtenstein, Monaco, Norvegia, San Marino, Macedonia de Nord, dar şi Japonia, Coreea de Sud, Australia, Micronezia, Noua Zeelandă, Singapore şi Taiwan (considerat un teritoriu al Chinei, dar condus de propria administraţie din 1949).

Ţările şi teritoriile menţionate în listă au impus sau s-au alăturat sancţiunilor împotriva Rusiei după începerea unei „operaţiuni militare speciale a forţelor armate ruse” în Ucraina.

Guvernul a precizat că, în conformitate cu acest decret, cetăţenii şi companiile ruseşti, statul însuşi, regiunile şi municipalităţile sale care au obligaţii valutare faţă de creditorii străini de pe lista ţărilor neprietenoase vor putea să le plătească în ruble. Noua procedură temporară se aplică plăţilor care depăşesc 10 milioane de ruble pe lună (sau o sumă similară în valută).

The post Rusia a aprobat o listă a statelor „neprietenoase” cu acțiunile, companiile și cetățenii săi appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)
Vidjean Mihai
Vidjean Mihai
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code