România are nevoie de educație sexuală. 800 de fete sub 15 ani nasc în fiecare an

O treime din mamele minore din Europa sunt românce. Ce spun medicii specialiștiO treime din mamele minore din Europa sunt românce. Ce spun medicii specialiști

  • 800 de fete sub 15 ani nasc în fiecare an în România. Unele dintre ele sunt deja la al doilea sau al treilea copil.
  • Medicii se trezesc la cabinet cu fete de 13 ani, aduse la ginecolog de părinți, pe motiv că au probleme de infertilitate.
  • În România, e nevoie acută de educație sexuală, care să înceapă de-acasă și să fie făcută apoi la școală, de specialiști.

800 de fete sub 15 ani nasc în fiecare an în România. Unele dintre ele sunt deja la al doilea sau al treilea copil.

Medicii se trezesc la cabinet cu fete de 13 ani, aduse la ginecolog de părinți, pe motiv că au probleme de infertilitate.

În România, e nevoie acută de educație sexuală, care să înceapă de-acasă și să fie făcută apoi la școală, de specialiști. Copiii trebuie protejați de abuzuri, de sarcini nedorite și de boli cu transmitere sexuală. Trebuie să primească informații și despre contracepție, avortul nu este una dintre ele. Este o traumă pentru corp și pentru psihic, spun specialiștii.

The post România are nevoie de educație sexuală. 800 de fete sub 15 ani nasc în fiecare an appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 26758 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code