România a început să ofere vize pentru nomazii digitali

  • Viza de nomad digital le permite străinilor să locuiască 12 luni în România.
  • Nomazii digitali nu au voie să lucreze pentru companii din România.
  • Viză de nomad digital mai poți primi în Croația, Estonia și Georgia.

Străinii care sunt atrași de România și vor să locuiască la noi o perioadă pot primi de acum vize de nomazi digitali. România s-a alăturat țărilor care oferă astfel de vize, după ce Parlamentul a adoptat recent această lege.

Ce presupune această viză

România este deja cunoscută ca țara unde poți lucra cel mai bine de la distanță. În primul rând, avem cea mai mare viteză de internet și costul de trai este relativ scăzut în comparație cu alte țări din Europa, unde mai pui că suntem ospitaleri și avem orașe și sate unde ți-e mai mare dragul să locuiești. Vizele de nomazi digitali au atras milioane de euro în economiile naționale ale altor țări, așa că e timpul să profităm și noi.

Totuși, să știi că cei care optează pentru aceste vize au de respectat câteva reguli. Ei au drept de ședere o dată, 12 luni, și nu au voie să se angajeze la companii din România, ci trebuie să fie angajați de o firmă străină sau să ofere servicii printr-o companie independentă situată în afara României. În plus este obligatoriu să câștige lunar în jur de 3.300 de euro pe lună, asta înseamnă de trei ori salariul mediu brut din România.

Ce alte țări mai oferă vize pentru nomazi digitali

Dacă vrei să schimbi și tu aerul poți cere viză de nomad digital în Croația, Estonia și Georgia. Și în aceste țări ai aceleași reguli de respectat, doar că în Georgia, de exemplu, e de ajuns să câștigi doar 1.650 de euro pe lună.

The post România a început să ofere vize pentru nomazii digitali appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 30167 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code