Flux Stiri

Reuters: China își dorește cucerirea Taiwanului pe cale pașnică, dar face pregătiri militare în cazul unei intervenții a SUA

  • Șefii serviciilor de informații americane susțin că toate eforturile sunt făcute de către China pentru a se asigura că pot lupta împotriva SUA, dacă acestea intervin.
  • China spune despre Taiwan că este teritoriul „sacru” al său, chiar dacă insula este guvernată democratic.
  • China nu vrea să suporte posibilele consecințe care ar duce la destabilizarea economiei și, drept urmare, își dorește o victorie pașnică.

China se pare că nu renunță la ideea de a cuceri Taiwanul și, deși se pregătește din punct de vedere militar, victoria ar vrea să fie una pașnică. Șefii serviciilor de informații americane susțin că toate eforturile sunt făcute de către China pentru a se asigura că pot lupta împotriva SUA, dacă acestea intervin.

China spune despre Taiwan că este teritoriul „sacru” al său, chiar dacă insula este guvernată democratic. Tocmai din acest motiv, aceasta nu a renunțat niciodată la un posibil război pentru ca posibila unificare să aibă loc.

„Cred că RPC (Republica Populară Chineză) ar prefera să nu o facă prin forță. Cred că ar prefera să facă acest lucru în mod pașnic, în timp”, a declarat generalul-locotenent Scott Berrier, directorul Agenției de Informații a Apărării.

China se teme de posibilele sancțiuni care i-ar fi aplicate, așa cum s-a întâmplat în cazul Rusiei

Acest lucru se pare că ar fi pus pe seama sancțiunilor pe care Rusia le-a primit din cauza invadării Ucrainei. China nu vrea să suporte posibilele consecințe care ar duce la destabilizarea economiei și, drept urmare, își dorește o victorie pașnică.

„Părerea noastră este că ei (chinezii) lucrează din greu pentru a se pune efectiv într-o poziție în care armata lor este capabilă să cucerească Taiwanul peste intervenția noastră”, a mărturisit directorul Serviciului Național de Informații, Avril Haines, în fața Comisiei pentru Servicii Armate din Senat, relatează Reuters.

Statele Unite nu sunt implicate din punct de vedere diplomatic cu Taiwanul, dar sunt cel mai important susținător internațional și furnizor de arme al acestuia. În consecință, stările de tensiune dintre Beijing și Washington sunt mari.

The post Reuters: China își dorește cucerirea Taiwanului pe cale pașnică, dar face pregătiri militare în cazul unei intervenții a SUA appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)
Vidjean Mihai
Vidjean Mihai
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code