Regina va încălca tradiția prin desemnarea viitorului prim-ministru la Balmoral

  • Din toamna anului trecut, regina suferă de probleme de mobilitate, iar acum folosește cu regularitate un baston.
  • La începutul acestui an, a fost nevoită să scurteze mai multe angajamente oficiale și a ratat o mare parte din festivitățile Jubileului de Platină.
  • Câștigătorul competiției pentru conducerea conservatoare pentru a-i succeda lui Boris Johnson va fi anunțat luni, 5 septembrie.

Regina îl va primi pe noul prim-ministru la proprietatea sa de la Balmoral, în Scoția, pentru prima dată în lunga sa domnie. Majestatea Sa se va întâlni fie cu Liz Truss, fie cu Rishi Sunak, pe 6 septembrie, la o zi după ce unul dintre ei va fi anunțat câștigător în cursa pentru 10 Downing Street.

În mod normal, ea numește prim-miniștrii de la Palatul Buckingham sau de la Castelul Windsor. Cu toate acestea, monarhul în vârstă de 96 de ani a fost sfătuit să rămână la reședința sa de la Balmoral, în Aberdeenshire, unde se bucură de vacanța de vară.

Oricine va câștiga, va deveni cel de-al 15-lea prim-ministru britanic numit de regină, care l-a confirmat pentru prima dată în funcție pe Sir Winston Churchill în 1951. De acolo va instala fie pe Rishi Sunak, fie pe Liz Truss în funcția de prim-ministru pe 6 septembrie, încălcând astfel ani de precedent regal.

Miercuri, un purtător de cuvânt al Palatului Buckingham a declarat: Regina îl va primi pe premierul Boris Johnson marți, 6 septembrie, la Balmoral, urmat de o audiență cu noul premier. Se înțelege că decizia a fost luată mai devreme pentru a oferi siguranță pentru agenda premierului.

Starea de sănătate a Reginei

În ceea ce privește starea de sănătate a Majestății Sale, corespondentul Sky pentru Scoția, James Matthews, a scris pe Twitter: Regina a fost văzută recent la Balmoral arătând remarcabil de bine, potrivit observatorilor, deși cu mobilitate redusă. Folosind bastonul pe teren accidentat, dar fără în timp ce se plimba cu corzile. Picnic cu doamna de onoare la cabana de pescuit a mamei sale.

Din toamna anului trecut, regina a suferit de probleme de mobilitate și acum folosește în mod regulat un baston de mers. În acest an, a fost nevoită să scurteze mai multe angajamente oficiale și a lipsit în special de la celebrările Jubileului de Platină, apărând doar pentru scurt timp la balconul palatului.

În iunie, ea a lipsit de la Royal Ascot pentru prima dată de la încoronare, Ducele de Kent luându-i locul în fruntea procesiunii cu trăsura regală. Ea a contractat, de asemenea, COVID-19 în februarie, iar ulterior a vorbit despre cum a lăsat-o să se simtă foarte obosită și epuizată.

Câștigătorul competiției pentru conducerea conservatoare pentru a-i succeda lui Boris Johnson va fi anunțat luni, 5 septembrie. Succesorul său se va deplasa apoi la Balmoral pentru a fi numit oficial de către regină în ziua următoare.

The post Regina va încălca tradiția prin desemnarea viitorului prim-ministru la Balmoral appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 12 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 30723 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code