Rapoarte privind un atac chimic în Mariupol, oficialii occidentali monitorizează

  • Oficialii occidentali au reacționat la informațiile privind un posibil atac chimic în orașul ucrainean Mariupol.
  • În discursul său de luni seara, Zelenski, a spus că forțele ruse ar putea folosi arme chimice în Ucraina, dar nu a spus că armele chimice au fost, deja, folosite.
  • La începutul zilei au existat rapoarte neconfirmate care sugerau că ar fi fost folosite arme chimice într-un atac asupra orașului Mariupol.

Oficialii occidentali au reacționat la informațiile privind un posibil atac chimic în orașul ucrainean Mariupol.

Secretarul de presă al Pentagonului, John Kirby, a declarat: „Suntem conștienți de rapoartele din mass-media sociale care susțin că forțele ruse au desfășurat o potențială muniție chimică în Mariupol, Ucraina. Nu putem confirma în acest moment și vom continua să monitorizăm îndeaproape situația”.

El a adăugat că aceste rapoarte, dacă sunt adevărate, „sunt profund îngrijorătoare și reflectă îngrijorările pe care le-am avut cu privire la potențialul Rusiei de a folosi o varietate de agenți de control al revoltei, inclusiv gaze lacrimogene amestecate cu agenți chimici, în Ucraina”.

Ministrul britanic de externe, Liz Truss, a adăugat pe Twitter: „Rapoarte potrivit cărora forțele rusești ar fi putut folosi agenți chimici într-un atac asupra populației din Mariupol. Lucrăm de urgență cu partenerii pentru a verifica detaliile. Orice utilizare a unor astfel de arme ar fi o escaladare în acest conflict și îi vom cere socoteală lui Putin și regimului său.”

Ministrul irlandez de externe, Simon Coveney, a scris pe Twitter: „Rapoarte foarte îngrijorătoare din mai multe surse despre posibila utilizare a armelor chimice în Mariupol. Este nevoie de o verificare urgentă a faptelor de către partenerii internaționali.”

În discursul său de luni seara, președintele, Volodimir Zelenski, a spus că forțele ruse ar putea folosi arme chimice în Ucraina, dar nu a spus că armele chimice au fost, deja, folosite.

La începutul zilei au existat rapoarte neconfirmate care sugerau că ar fi fost folosite arme chimice într-un atac asupra orașului Mariupol. Președinta Comisiei parlamentare pentru integrarea Ucrainei în UE, Ivanna Klympush, a declarat că Rusia a folosit o „substanță necunoscută” asupra orașului. Sky News nu a reușit să verifice, în mod independent, niciuna dintre aceste afirmații.

Petro Andryushchenko, un consilier al primarului din Mariupol, a scris pe canalul său Telegram că rapoartele privind atacul nu au fost confirmate și că se așteaptă să ofere detalii și clarificări mai târziu.

The post Rapoarte privind un atac chimic în Mariupol, oficialii occidentali monitorizează appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 29846 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code