Putin și președintele cubanez au inaugurat la Moscova un monument în memoria lui Fidel Castro

  • Președintele rus Vladimir Putin și omologul său cubanez Miguel Diaz-Canel au dezvelit marți, în cadrul unei ceremonii desfășurate la Moscova, un monument dedicat lui Fidel Castro.
  • Inițiativa de a ridica un monument lui Fidel Castro a venit din partea conducerii Ministerului rus al Apărării.
  • Fidel Castro a fost unul dintre liderii mișcării revoluționare cubaneze, care a prezidat Consiliul de Miniștri al Cubei din 1959 până în 2008. Politicianul cubanez s-a stins din viață în 2016.

Preşedintele cubanez Miguel Díaz-Canel se află într-o vizită oficială în Rusia, unde s-a întâlnit cu Vladimir Putin, alături de care a spus că ţările lor au acelaşi inamic, imperiul yankeu’‘ , şi au inaugurat împreună la Moscova o statuie a fostului preşedinte cubanez Fidel Castro, potrivit Reuters și TASS.

Inițiativa de a ridica un monument lui Fidel Castro a venit din partea conducerii Ministerului rus al Apărării.

Atât Rusia cât şi Cuba sunt supuse sancţiunilor (…) care provin de la acelaşi inamic, imperiul yankeu, care a manipulat de asemenea o parte importantă a lumii’‘ , a spus preşedintele cubanez, făcând aluzie la SUA.

Rusia poate conta mereu pe Cuba” , l-a asigurat Díaz-Canel pe Putin, căruia i-a lăudat leadership-ul” .

Monumentul Castro

Preşedintele cubanez a subliniat că ţara sa a condamnat sancţiunile pe care Occidentul le-a impus Rusiei ca urmare a campaniei militare împotriva Ucrainei şi a susţinut poziţia Moscovei în acest conflict.

Dumneavoastră aţi avertizat lumea cu mult timp în urmă că înaintarea NATO către frontierele ruse este inacceptabilă. Statele Unite au manipulat această situaţie, au căutat războiul, cum fac mereu în războaiele extrateritoriale (…), pentru a avea apoi posibilitatea să pară a fi marele salvator de probleme” , a mai spus preşedintele cubanez, care a venit la Moscova în cadrul unui turneu ce mai cuprinde Turcia şi China.

Președintele cubanez a sosit la Moscova pe 19 noiembrie.

Putin a amintit că Rusia s-a opus mereu blocadei instituite de SUA asupra insulei cubaneze şi a sprijin guvernul de la Havana pe scena internaţională.

Moscova și Havana – o prietenia tradițională, datorată lui Fidel Castro”

Totul este rezultatul prieteniei tradiţionale cimentate de camaradul Fidel Castro’‘ , a remarcat preşedintele rus.

Fidel Castro şi-a dedicat întreaga viaţă luptei necondiţionate pentru triumful ideilor de bine, de pace şi justiţie’‘ , a spus Putin la ceremonia de dezvelire a statuii.

Castro este considerat, pe bună dreptate, unul dintre liderii cei mai străluciţi şi carismatici’‘ ai secolului al XX-lea, o persoană cu adevărat legendară” , a adăugat preşedintele rus, potrivit TASS.

Statuia înaltă de trei metri a fost ridicată în piaţa Fidel Castro” , în Sokol, Moscova, şi îl înfăţişează pe Castro tânăr, revoluţionar, cu obişnuita sa cămaşă deschisă şi purtând cizme de campanie, beretă şi cartuşieră.

The post Putin și președintele cubanez au inaugurat la Moscova un monument în memoria lui Fidel Castro appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 16 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 29852 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code