Putin semnează o lege pentru mobilizarea cetățenilor ruși condamnați pentru infracțiuni grave

Discursul președintelui Vladimir Putin la reuniunea Clubului internațional de discuții„ Valdai". Textul integralDiscursul președintelui Vladimir Putin la reuniunea Clubului internațional de discuții„ Valdai". Textul integral

  • Președintele rus, Vladimir Putin, a semnat o lege care prevede ca cetățenii cu condamnări nepedepsite sau neexecutate prevăzute de Codul penal al Federației Ruse să fie chemați la mobilizare pentru serviciul militar.
  • Vladmir Putin a declarat vineri că Kremlinul a mobilizat deja 18.000 de soldați în plus față de obiectivul său de 300.000.
  • Se pare că șeful faimoaselor forțe rusești Wagner, Prigojin, a convocat prizonieri din închisorile rusești pentru a se alătura grupului de mercenari.

Președintele rus, Vladimir Putin, a semnat o lege care prevede ca cetățenii cu condamnări nepedepsite sau neexecutate pentru crimă, jaf, furt calificat, trafic de droguri și alte infracțiuni grave prevăzute de Codul penal al Federației Ruse să fie chemați la mobilizare pentru serviciul militar.

Acest lucru face posibilă mobilizarea a sute de mii de persoane care au fost condamnate la eliberare condiționată sau care au fost eliberate recent din penitenciare și cărora li s-a interzis anterior să servească.

Singurul grup de infractori exceptați de la acest decret sunt cei care au comis infracțiuni sexuale împotriva minorilor, trădare, spionaj sau terorism. De asemenea, sunt excluși cei condamnați pentru tentativă de asasinare a unui oficial guvernamental, deturnarea unui avion, activități extremiste și manipularea ilegală de materiale nucleare și substanțe radioactive.

Președintele Vladmir Putin a declarat vineri că Kremlinul a mobilizat deja 18.000 de soldați în plus față de obiectivul său de 300.000 pentru a lupta în războiul său din Ucraina, din populația masculină generală a Rusiei.

La începutul acestei săptămâni, Ministerul rus al Apărării a anunțat că toate activitățile de mobilizare parțială, inclusiv livrările de convocări, au fost suspendate după ce oficialii au declarat că obiectivul proiectului de recrutare a 300.000 de persoane a fost atins.

Cu toate acestea, ordinul de mobilizare parțială al lui Putin va lua sfârșit doar atunci când președintele rus va semna într-un decret oficial. Până atunci, el își rezervă dreptul de a recruta în viitor mai multe persoane pentru recrutarea militară. Se pare că șeful faimoaselor forțe rusești Wagner, Evgheni Prigojin, a convocat prizonieri din închisorile rusești pentru a se alătura grupului de mercenari în lupta împotriva războiului purtat de Kremlin în Ucraina.

Amendamentele semnate de Putin nu au legătură cu aceste presupuse recrutări. În schimb, legea se aplică prizonierilor care au fost condamnați condiționat sau eliberați din penitenciare. De obicei, aceste persoane trebuie să rămână sub supravegherea autorităților timp de opt până la zece ani, până când condamnarea este anulată. Ei nu au voie să își părăsească locul de reședință și trebuie să respecte diverse restricții.

The post Putin semnează o lege pentru mobilizarea cetățenilor ruși condamnați pentru infracțiuni grave appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 14 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 31065 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code