Putin anunță că livrările ruseşti de combustibil şi seminţe trebuie reglementate

  • Președintele rus, Vladimir Putin, susține că sancţiunile occidentale împotriva Rusiei au fost stabilite din cauza „greşelilor în politicile economice, energetice şi alimentare” ale țărilor occidentale.
  • Vladimir Putin crede că urmează o criză mondială pe piaţa îngăşămintelor.
  • Președintele Vladimir Putin susține că totuși, Rusia nu este în pericol.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat marţi că livrările ruseşti de combustibil şi seminţe trebuie reglementate, potrivit CNN.

Anumite livrări, inclusiv de combustibil şi seminţe, ar trebui să fie reglementate de guvern, a avertizat preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, într-un discurs televizat. Putin a dat vina pe penuria globală de alimente şi nu pe sancţiunile occidentale împotriva Rusiei.

Este clar că în acest an, pe fondul unei penurii globale de alimente, va trebui să fim mai prudenţi în ceea ce priveşte livrările noastre de alimente în străinătate, şi anume să monitorizăm cu atenţie parametrii acestor exporturi către ţări care sunt în mod clar ostile faţă de noi”, a declarat Putin într-un discurs televizat la reuniunea reprezentanţilor industriei agricole.

Vladimir Putin a spus că piaţa de îngrăşăminte este deja reglementată de guvern şi că este necesar să se controleze furnizarea de combustibili, seminţe şi animale de rasă în ţară.

„În condiţiile unor restricţii externe, o problemă extrem de importantă este disponibilitatea echipamentelor moderne şi a pieselor de schimb”, a adăugat el.

Sancţiunile occidentale împotriva Rusiei au fost stabilite din cauza „greşelilor în politicile economice, energetice şi alimentare” ale ţărilor dezvoltate, care au dus la creşterea preţurilor şi la lipsa de aprovizionare cu alimente, a susţinut Putin.

„Pe fondul unor livrări minime de alimente în lume, se impun noi sancţiuni, se blochează activitatea întreprinderilor şi logistica livrărilor de îngrăşăminte din Rusia şi Belarus, iar propria noastră producţie de îngrăşăminte în Occident scade din cauza preţurilor ridicate la gazele naturale, ceea ce este, de fapt, şi rezultatul activităţilor partenerilor noştri din Occident”, a mai spus preşedintele Rusiei.

Putin crede că urmează o criză mondială pe piaţa îngăşămintelor.

„În aceste condiţii actuale, o penurie de îngrăşăminte pe piaţa mondială este inevitabilă. Nu toate ţările vor putea cumpăra cantitatea necesară de îngrăşăminte pentru sezonul actual, ceea ce înseamnă că randamentul culturilor va scădea şi el”, a adăugat președintele.

În ciuda tuturor acestor factori negativi, președintele rus a susţinut că Rusia nu este în pericol.

Pentru principalele grupe de alimente, piaţa noastră internă este pe deplin asigurată cu propriile alimente, cu propria producţie, iar pentru unele bunuri, cum ar fi uleiul de floarea-soarelui, cereale, capacităţile întreprinderilor interne acoperă cererea în exces şi a apărut un potenţial de export foarte bun pentru Rusia”, a precizat Vladimir Putin.

The post Putin anunță că livrările ruseşti de combustibil şi seminţe trebuie reglementate appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 29858 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code