Putin afirmă că Rusia nu ar lansa prima un atac cu arme nucleare, ci doar ca ripostă la un atac similar

Discursul președintelui Vladimir Putin la reuniunea Clubului internațional de discuții„ Valdai". Textul integralDiscursul președintelui Vladimir Putin la reuniunea Clubului internațional de discuții„ Valdai". Textul integral

  • Preşedintele Vladimir Putin a afirmat, miercuri seară, că Rusia nu ar lansa prima un atac cu arme nucleare.
  • Putin a afirmat că operaţiunea de anexare a teritoriilor ucrainene este un proces îndelungat”, subliniind însă că Rusia înregistrează rezultate semnificative”.
  • Preşedintele Rusiei a dezvăluit că 150.000 dintre cei 300.000 de rezervişti mobilizaţi în ultimele luni au fost trimişi în Ucraina, 77.000 participând direct la operaţiunile combatante.

Preşedintele Vladimir Putin a afirmat, miercuri seară, că Rusia nu ar lansa prima un atac cu arme nucleare, ci ar recurge la utilizarea armamentului de acest fel doar ca mijloc de aparare”, ca ripostă la un atac similar.

Noi considerăm armele de distrugere în masă, armele nucleare, drept mijloc de apărare. Conceptul utilizării lor este construit în jurul a ceea ce este numit «atac de ripostă», dacă suntem atacaţi, atacăm ca ripostă”, a declarat Vladimir Putin cu ocazia participării la o reuniune a Consiliului Societăţii Civile, conform Agenţiei France-Presse şi cotidianului Le Point.

Referindu-se la conflictul din Ucraina, Putin a afirmat că operaţiunea de anexare a teritoriilor ucrainene este un proces îndelungat”, subliniind însă că Rusia înregistrează rezultate semnificative”, conform cotidianului Le Monde.

Rusia a anexat regiunea ucraineană Crimeea în 2014, iar în septembrie 2022 a anexat regiunile Doneţk, Lugansk, Zaporojie şi Herson, dar deciziile nu sunt recunoscute la nivel internaţional. Armata rusă nu deţine în totalitate controlul asupra regiunilor Doneţk, Lugansk, Zaporojie şi Herson.

Preşedintele Rusiei a dezvăluit că 150.000 dintre cei 300.000 de rezervişti mobilizaţi în ultimele luni au fost trimişi în Ucraina, 77.000 participând direct la operaţiunile combatante.

The post Putin afirmă că Rusia nu ar lansa prima un atac cu arme nucleare, ci doar ca ripostă la un atac similar appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 29 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 30723 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code