Putin a semnat decretul prin care Rusia îşi însuşeşte centrala nucleară Zaporojie

  • Vladimir Putin a emis, miercuri, un decret prin care transferă în proprietatea Rusiei Centrala nucleară ucraineană Zaporojie.
  • ,,Guvernul Rusiei va trebui să se asigure că instalaţiile centralei nucleare sunt acceptate ca proprietate federală” , conform decretului prezidenţial.
  • Decizia a fost luată în contextul în care Rusia a anexat regiunile ucrainene Doneţk, Lugansk, Zaporojie şi Herson, o acţiune nerecunoscută de Ucraina, de Naţiunile Unite sau de statele occidentale.

Preşedintele Vladimir Putin a emis, miercuri, un decret prin care transferă în proprietatea Rusiei Centrala nucleară ucraineană Zaporojie, informează cotidianul Le Monde.

,,Guvernul Rusiei va trebui să se asigure că instalaţiile centralei nucleare sunt acceptate ca proprietate federală” , conform decretului prezidenţial.

Decizia a fost luată în contextul în care Rusia a anexat regiunile ucrainene Doneţk, Lugansk, Zaporojie şi Herson, o acţiune nerecunoscută de Ucraina, de Naţiunile Unite sau de statele occidentale.

Rafael Grossi, directorul Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), urmează să efectueze curând vizite în Rusia şi Ucraina pentru a discuta despre securizarea Centralei nucleare Zaporojie, aflată sub controlul trupelor ruse.

The post Putin a semnat decretul prin care Rusia îşi însuşeşte centrala nucleară Zaporojie appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 29852 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code